Când este mai bine să pleci, decât să rămâi

Uneori, este mult mai bine să pleci, să te îndepărtezi de tot și de toate pentru o perioadă ca să-ți găsești liniștea sufletească. Nu mai trebuie să te gândești ce va spune el, ce va face sau ce va gândi.

Nu mai trebuie să porți mereu telefonul cu tine în așteptarea unui semn de la el. Nu mai trebuie să-ți faci griji dacă nu ți-a scris un mesaj. Nu mai trebuie să-ți faci griji cu privire la întrebările pe care ai vrea să le eviți.

Nu vrei să mai adaugi sare pe rana care abia s-a cicatrizat și să revii la zilele când persoana dragă ți-a făcut aceste răni de atâtea și atâtea ori. Ai plecat, te-ai îndepărtat de durere și suferință.

E mai bine să pleci, pentru că deja nu mai ai nimic de pierdut. Lângă el nu mai aveai speranțe. Nu îți mai deschideai atunci sufletul în fața nimănui. Era doar un joc între tine și el. Plecarea ta nu mai era un pericol pentru tine.

Ai înțeles ce pericol ar fi fost dacă ai fi rămas.

Plecarea este adesea mult mai ușoară, deoarece este actul unei persoane decise, puternice. Asta înseamnă că deții puterea, controlul asupra situației. Nimeni nu te mai manipulează, nu îți mai dă semnale false, nu îți mai provoacă emoții negative.

Ai rupt toate legăturile și ai căpătat libertatea absolută. Acum doar tu ești cea care decide totul, doar tu ești propriul stăpân al propriului destin. Nimeni nu îți mai poate face rău, nu îți mai poate distruge sufletul din nou, pentru că nu mai permiți acest lucru.

Plecarea este adesea mai ușoară, pentru că experiența ta de viață te-a făcut mai puternică. Erai cu el, dar simțeai că este o greșeală. Ori de câte ori ai rămas, ai văzut, ai simțit, ai trăit momente de trădare, ură, durere și suferință.

Ți-ai dat seama că dacă rămâi, el îți va fura toată identitatea. Acum știi cum să-ți aperi inima de diferită amenințări și suferințe.

Ca să fii fericită, împăcată cu tine însăți, va trebui să lași trecutul în urmă și să îmbrățișezi viitorul cu toate surprizele sale. Iar atunci când va apărea cineva destoinic, să fii gata să primești fericirea cu brațele deschise.

Sursa :