Când bărbatul de lângă tine este un indiferent: 5 lucruri pe care nu trebuie să le accepți

Întreabă-te de câte ori ai vorbit cu el și te-a ascultat, de câte ori i-ai transmis un mesaj important și te-a înțeles, de câte ori te-ai apropiat să te conectezi emoțional și el a acceptat conexiunea. S-ar putea să te sperie răspunsurile, dar nici nu ignora realitatea.

Indiferența și egoismul omului de lângă tine nu au loc într-o relație sănătoasă. Nu poți construi și nu poți să-ți deschizi sufletul, știind că în orice moment eforturile pot fi anulate, empatia ta poate fi folosită, încrederea ta poate fi trădată.

Nu accepta lipsa asumării, atunci când în spatele unor gesturi egoiste se ascunde un fel de a fi toxic și laș, când trebuie să te implici și să demonstrezi de una singură, luptând cu iluziile, cu aparențele, cu sentimentele superficiale.

El pur și simplu nu se vede lângă tine mai mult decât pentru o aventură, pentru un moft personal. Nu e loc pentru implicare constantă, pentru responsabilitate și siguranță, pentru o comunicare stabilă. Atunci cum să mergi mai departe?

Refuză să accepți minciuna, comportamentul prefăcut, acele promisiuni false care nu aduc nimic important și sănătos între voi. Te pierzi în acest joc construit de el, uiți de tine și accepți comportamente care nu te reprezintă și te fac să suferi.

Ce rost au cuvintele sincere, dacă minciuna înlocuiește realitatea, deschiderea emoțională? Imaginează-ți o viață întreagă trăită lângă un om care își permite să trădeze la fiecare pas, să denatureze lucrurile? Vei suporta acest coșmar?

Nu accepta umilința și controlul

Indiferența lui dezvoltă și alte emoții toxice: pentru a te păstra aproape el caută să pună presiune, să controleze fiecare pas, să-ți impună anumite comportamente, să îți judece felul de a fi, să te umilească, pentru a devia de la subiecte importante.

Nu știe cum să aibă grijă, în schimb știe cum să aducă frica în lumea ta, cum să distrugă respectul de sine. Nu-i pasă că suferi din cauza atitudinii lui, sau că este complicat pentru tine să accepți la infinit o stare de rău, de îndoială și neputință.

Refuză să accepți singurătatea trăită în relație, acel sentiment că ai lângă tine un străin, sau că tu ești o străină pentru el. Nu este normal să te trezești dimineața și să te întrebi pe cine ai alături, dacă îl cunoști cu adevărat, dacă are rost.

Atunci orice gând bun și orice intenție frumoasă se vor transforma într-o mocirlă a regretelor, a acuzațiilor, a geloziei bolnăvicioase. Indiferența și lașitatea lui vor îndepărta două suflete pentru totdeuna, vor distruge podurile dintre lumile voastre.

Nu accepta un rol de rezervă, o stare permanentă de tensiune și frică. Pentru el poate că nu contează atât de mult liniștea din relație, respectul, perspectiva unui viitor frumos. Dar este punctul de început pentru orice relație sănătoasă.

Contează să ai alături un partener asumat și corect, responsabil și empatic, pentru care ești o prioritate, care se implică și demonstrează că-i pasă, care vine aproape cu demnitate și dovezi de încredere. Refuză să accepți jocurile ieftine și indiferența lui.

© De Vorbă cu Tine