fb

Când ai 18 ani încă mai cauți dramă în relații. Cum devii matur, nici o dramă nu te ajută

Când ești tânăr îți dorești orice și crezi că poți să ai orice. Ești gata să iubești, să suferi, să iubești din nou, să trăiești nebunia ta și pe a omului de lângă. Te oferi total unei relații și repeți aceeași greșeală, de zeci și zeci de ori. Vrei adrenalină, vrei să-ți împlinești dorințele și să-ți liniștești poftele. Vrei totul sau nimic. Cu anii, acest “totul” devine un singur om și acest “nimic” îl înțelegi când omul drag nu este. Vrei să trăiești la fel de intens, dar deja altceva. Nu-ți mai plac dramele, le consideri de prost gust, relațiile devin experiență iar timpul prea valoros ca să îl petreci cu femei de bani gata sau bărbați de prost gust. Ești alt om, ai alte planuri și gândești diferit.

Vârsta îți determină starea. La 18 ani e mai puțin probabil să gândești la o familie cu copii fericiți și un soț iubitor iar la 30 deja nu vei căuta să stai până după miezul nopții prin cluburi. Excepții firește sunt, dar de asta și sunt numite excepții. În rest, există timp pentru a-ți învăța lecțiile și timp pentru a trăi liniștit. Timp pentru nebunii și timp pentru reflecții. Timp pentru multe și timp pentru una singură. Contează să nu rămâi prea mult acolo unde riști să rămâi pentru toată viața și apoi să regreți că nu mai poți schimba nimic. Contează ca după nebunie să vină și asumarea faptelor, iar după cuvinte să urmeze și faptele. Iar astea vin cu timpul.

Când ai 18 ai vrei să încerci totul. Mai multe aventuri înseamnă mai multe amintiri. După ce-ți potolești nebunia vrei să trăiești aceste amintiri doar cu un singur om. Vrei să ai o căsuță a voastră, unde să vă creșteți copiii, să stați de vorbă seara după serviciu și să vă împăcați atât de dulce după o ceartă. Vrei să fii iubită, dar iubită cu adevărat, responsabil și să știi că la rândul tău iubești un om care merită dragostea ta. Vrei sex. Dar unul trăit intens și conștient. Unul noaptea după 3 și unul seara în duș sau la bucătărie. Unul pasional, de ăsta care știi că-i pentru toată viața. Doar nu ai de gând să înșeli. După o anumită vârstă vrei liniște, și nu în ceea ce faci. Vrei să găsești liniștea în suflet și atunci când te întrebi dacă ești la locul potrivit și lângă omul potrivit. Vrei și el să vrea același lucru, să mergeți pe același drum, de mână în doi, gata să depășiți orice problemă, fericită fiind. Vrei să poți sta mai mult timp alături de omul drag. Să te poți bucura de momente, de un sărut, de o îmbrățișare, la fel ca ceva ani în urmă. Vrei familie. Vrei siguranța unui viitor. Vrei răspunsuri. Vrei fericire. Vrei dragoste. Atât de multă dragoste.

Când ai 18 ani încă mai cauți dramă în relații. Cum devii matur, nici o dramă nu te ajută. Îți trebuie dragoste, sex, bani, o cină bună, câteva filme și timp pentru a fi unul cu celălalt. – citat cu autor anonim