Ca să poți face alt om fericit, trebuie mai întâi să fii împăcat cu tine însuți. Nu poți da fericire cuiva dacă nu ai destulă și pentru tine

Maturitatea e plină de experiențe, lecții, regrete, amintiri frumoase și mai puțin frumoase. Tot ce ai acumulat din trecut, trăiri sau greșeli, te-au ajutat într-un mod frumos și firesc să fii omul de azi. Și de foarte multe ori se întâmplă ca trecutul să-ți lase multe frustrări sau clișee de care cu greu te poți lăsa. Îți construiești păreri sau priorități pe baza la ceea ce ai trăit, ai simțit și ai greșit. Iar unele nu sunt corecte. Ai vrea să-ți schimbi viața, ai vrea să ai pe cineva alături. Ai ajuns la etapa când înțelegi că un om e împlinit cu sine atunci când are omul potrivit alături.

E normal să-ți dorești să fii fericit, să ai o familie, o casă și copii frumoși. La fel de normal e să cauți pe acel om care să fie compatibilitat cu tine, între voi să fie chimie și înțelegere. E corect să ai așteptări și pretenții. E frumos să vrei să fii iubit. Dar egoismul pe care îl ai trebuie să-l controlezi, să fie limitat. Trebuie să oferi și tu la rândul tău fericire acelui om pe care îl vrei.

Ca să poți face alt om fericit, trebuie mai întâi să fii împăcat cu tine însuți. Atunci când te decizi să te implici într-o relație trebuie să fii convins că dorești acest lucru și că ești pregătit. Nu lua totul ca o joacă sau ca o simplă încercare. Astfel vei fi demonstra că ești pierdut într-un spațiu compus din multe întrebări, temeri și nu ai încredere în tine. De fiecare dată când totul va lua sfârșit vei rămâne dezamăgit. Dezamăgirile în cazul ăsta apar din cauza faptului că nu ți-ai asumat consecințele faptelor tale.

 Nu poți da fericire cuiva dacă nu ai destulă și pentru tine, suferind și legându-te de clișee. Căutând imposibilul și dorindu-ți fapte irealizabile. Atunci ești incapabil să poți faci pe altcineva fericit, starea ta de spirit te va da de gol. Unui om îi poți oferi o viață frumoasă  alcătuită din amintiri și zâmbete care îi vor aduce zâmbetul pe față, doar atunci când ai acceptat tot ce s-a întâmplat cu tine și continui să trăiești cu un spirit optimist și plin de motivație.

Ca să poți face alt om fericit, trebuie mai întâi să fii împăcat cu tine însuți. Nu poți da fericire cuiva dacă nu ai destulă și pentru tine. – citat cu autor anonim.