Beneficiile de a fi într-o relație

Tendința zilelor noastre este de a fi single și de a încerca să-ți joci rolul, dar oare te simți împlinit? Ai putea avea avantaje dacă nu ești implicat într-o relație, dar nu mai multe ca atunci când trăiești o frumoasă poveste de dragoste.

O relație nu este mereu plină de soare și curcubeie. Viața în cuplu are părțile ei negative și pozitive. Dar la sfârșitul zilei încă mai ai pe cineva care te iubește și pe care îl iubești din toată inima. Ai un partener, un confident și cel mai bun prieten. Ai pe cineva care te cunoaște mai bine decât oricine, uneori chiar mai bine decât te cunoști tu. Ai pe cine să te bazezi și cu toții avem nevoie de asta.

Deci, după cum se vede, există beneficii reale de la condiția de a fi într-o relație.

Atașamentul

Deseori visezi la o relație împlinită, în care unul se bazează pe celălalt și cei doi au grijă unul de altul. Securitatea emoțională este dorită de mulți dintre noi, pentru că această legătura ne aduce un confort deosebit.

Un studiu din 2005 a constatat că bărbații care și-au descris relația ca pe una sigură erau capabili să depășească furia mai ușor decât cei aflați într-o relație nesigură.

Amintirile împărtășite

Când ești într-o relație, lucrurile cele mai banale devin memorabile doar pentru că le trăiești alături de omul iubit. Amintirile pe care le ai cu partenerul tău sunt printre cele mai bune și frumoase lucruri pe care le obții de la o relație.

British Psychological Society, a realizat un studiu în care s-a demonstrat că partenerii care au povești și amintiri comune pot colabora în crearea amintirilor. Fiecare partener a descris situația într-un mod diferit de celălalt, incluzând și noi informații, ceea ce demonstrează că este, într-adevăr, cealaltă jumătate a ta.

Reduce stresul

Unul dintre cele mai mari obstacole pentru cupluri este stresul pe care o nouă relație îl aduce. Pe de altă parte, când ești într-o relație de lungă durată, stresul poate fi redus semnificativ.

Dr. Benjamin Karney este profesor de psihologie socială la UCLA și consideră stresul ca pe un test pentru relații. Potrivit lui, acest test „ar putea avea o mulțime de beneficii pentru cupluri în ceea ce privește auto-eficacitatea, încrederea și siguranța că relația poate rezista unor noi provocări în viitor”.

Când partenerii sunt mulțumiți de relația lor, atunci ei sunt predispuși să ofere sprijin și îngrijire celuilalt.

Longevitate

Într-o relație sănătoasă, membrii își pot mări durata vieții?

Într-un studiu, profesorii Julianne Holt-Lunstad și Timpothy Smith au constat că legăturile sociale adecvate pot crește longevitatea noastră cu 50%. Pe când a fi izolat este:

  • echivalent cu alcoolismul sever;
  • echivalent cu fumatul a 15 țigări pe zi;
  • mai dăunător pentru corp decât lipsa exercițiilor;
  • de două ori mai dăunător decât obezitatea.

Așadar, ai nevoie de partenerul tău și el are nevoie de tine, pentru a vă bucura de relația voastră încă mult timp.

Sănătate îmbunătățită

Ai observat că partenerul tău preia obiceiurile tale și tu pe ale lui? Ar putea fi un lucru bun, mai ales dacă îți alegi partenerul potrivit. În cazul în care alegerile ce țin de sănătate ale partenerului tău nu sunt atât de bune, nu te agita. Poți încă rămâne pozitivă. Cu timpul, va prelua și obiceiurile bune.

Foto: rebloggy.com

Articol original pe: everydaypowerblog.com