Bărbatului care a încercat să se reîntoarcă în viața mea

Tu ai plecat. Ai plecat. Ai închis ușa și ai ieșit din viața mea la fel de ușor precum ai intrat. Eu? Eu am rămas în spatele acelei uși, cu capul culcat pe ea, plângând, dorind, sperând și rugând să te întorci. 

Au trecut zile, săptămâni, luni înainte să simt și altceva decât durere. 

Luni de zile de dureri, lacrimi, suferință și tristețe, simțindu-mă străină în propriul corp. A fost greu. A fost dureros de greu. Am simțim de parcă mi-ai fi luat toată viața din mine.

Nu ai explicat nimic. Ai spus doar că nu mă mai iubești. Și ai plecat. A trebuit să te blochez peste tot: pe toate rețelele de socializare, în agenda telefonului, în adresa de e-mail. Dar, cel mai important, să te blochez din suflet, pentru că nu puteam altfel, nu puteam suporta.

Nu te puteam vedea sau auzi după tot ce a fost între noi. Mi-a luat extrem de mult timp să te uit, să merg mai departe, să iert felul în care m-ai părăsit. 

Azi ești aici. Din nou.

Furișându-te din nou în viața mea tocmai atunci când mi-am găsit fericirea, liniștea, pacea interioară. Când, în sfârșit, am găsit o modalitate de a te uita. Ce ai crezut? Ce ai gândit când ai apărut din nou în viața mea?

Crezi că îmi va fi ușor? Crezi că ai vreun drept să vii, să te bagi cu forța în sufletul meu abia cicatrizat și să arunci banalul „Îmi pare rău?” Crezi că am să te iert? Crezi că e suficient? Să îți spun ceva, ceva ce poate tu încă nu ai înțeles.

Mă iubesc prea mult pentru a-ți permite să revii din nou în viața mea! Ai fost o persoană care mi-a adus mult negativism în viața mea, o persoană care m-a făcut să mă îndoiesc de existența mea, de mine însămi.

Am învățat să trăiesc fără tine.

Dar nu numai că am învățat acest lucru, dar și mi-am dat seama cât de frumoasă este viața și cât de frumos poate fi Universul atunci când tu nu ești! 

Pleacă! Poți pleca! Ieși prin aceeași ușă, ca și prima dată. Prea târziu ți-ai dat seama cât de mult te-am iubit, câte am făcut pentru tine. Prea târziu ți-ai dat seama că sunt femeia potrivită pentru tine.

Azi, acum, în aceste clipe sunt bine pentru acei oameni care cu adevărat contează pentru mine. Sunt bine pentru persoanele care mă prețuiesc și ele, la rândul lor, cu adevărat.

Eu merit o iubire care nu dispare. Care nu iese pe ușă și pur și simplu pleacă. Iar tu nu mai ești acea iubire.

Sursa :