Bărbatul care te iubește cu adevărat nu îți va spune niciodată aceste fraze

Toate cuvintele toxice pe care ți le spune, toate expresiile care aduc durere în sufletul tău, toate mesajele pline de egoism și indiferență nu pot avea un motiv sănătos. Ele vin din partea unui manipulator, a unui profitor căruia puțin îi pasă de tine.

Dacă își permite să îți vorbească urât, dacă nu ține cont de sentimentele tale, dacă se folosește de cuvinte pentru a-ți impune anumite comportamente, pentru a te controla și a te forța să uiți de propria lume, înseamnă că nu are intenții bune.

A înțeles că aceasta este modalitatea prin care poate domina în relație și își poate realiza scopurile. Știe că nu te iubește, vrea doar să profite de sinceritatea ta. Fiecare expresie și fiecare răspuns este o dovadă de manipulare și egoism.

Nu îmi pasă

Vii alături de el să construiești, îl provoci să-și deschidă sufletul și să creadă în povestea voastră. Doar că realitatea lui este diferită: nu este conectat emoțional, nu vrea să rămână alături, deci nu găsește motive să-i pese, să fie empatic.

Se detașează emoțional atunci când ai nevoie de el alături, se amuză pe seama emoțiilor tale sincere, îți desconsideră așteptările și îți spune în față că nu-l interesează ce visuri și dorințe ai. Un bărbat iubitor va refuza să fie așa în relație.

Tu ești vinovată

Bărbatul care nu simte nimic pentru tine pasează întreaga responsabilitate a relației pe umerii tăi, nu își asumă nimic, nu își recunoaște niciodată greșelile. Dă vina pe tine și fuge de orice dificultate, știind că aceasta este cea mai ușoară decizie pentru el.

Îți poate reproșa o mie de lucruri, doar pentru a devia de la realitate. Scenariul său este singurul corect, doar cuvintele sale au valoare, doar răspunsurile lui sunt potrivite. Un partener iubitor nu va aduce frică și durere în relație prin cuvintele spuse.

Fac ce vreau 

Un bărbat iubitor nu își permite să ignore în totalitate emoțiile tale, luând decizii de unul singur, tratând cu dispreț mesajele tale. Doar un partener egoist se poate refugia în propria lume de fiecare dată când lucrurile nu funcționează așa cum vrea.

El pur și simplu alege să acționeze după bunul plac, chiar dacă aceste alegeri te influențează în mod negativ. El critică și judecă, se consideră prea important pentru a se conecta la lumea ta. Face doar ce vrea, refuzând să-și asume ceva.

Faci cum îți spun

Bărbatul care iubește sincer nu caută să îți controleze lumea și viața, nu vrea să pună presiune inutilă sau să pretindă că are mereu dreptate. El îți admiră felul de a fi, respectă alegerile tale, ține cont de părerile tale.

În schimb, bărbatul manipulator se folosește de cuvinte pentru a transforma atașamentul în dependență, pentru a te putea influența așa cum își dorește. El nu are nimic în comun cu empatia, cu grija, cu un comportament demn.

Nu te iubesc, nu are rost

Această atitudine toxică este îmbrățișată de un partener indiferent, arogant și laș. Cel care te iubește nu aruncă cuvinte la întâmplare, nu renunță în momente complicate, nu își schimbă comportamentul.

Bărbatul care te iubește cu adevărat îți vorbește cu încredere și afecțiune, cu grijă și mult respect. El îți declară dragostea în fiecare zi, el folosește expresii care aduc liniște în sufletul tău, el îți transmite mesaje pline de căldură.

© De Vorbă cu Tine