Bărbatul care te iubește cu adevărat nu îți va spune aceste cuvinte și nu va face aceste lucruri, fii sigură

Atunci când te apropii de un om drag și descoperi lumea lui, când alegi să-ți deschizi sufletul și să îți faci planuri de viitor, speri să nu fii dezamăgită sau trădată, speri să aibă rost. Bărbatul care te iubește la nebunie îți va demonstra că este demn de iubirea ta.

El va veni alături cu încredere și cu cele mai bune intenții, își va asuma pe deplin rolul de partener și această emoție, va răspunde cu afecțiune și grijă, se va conecta emoțional. Va refuza să profite de tine sau să se joace cu bunătatea ta.

Nu își va permite să îți vorbească urât, să fie egoist și indiferent, să îți reproșeze lucruri sau să inventeze scenarii favorabile lui. Vei fi o prioritate pentru el, deci orice altă manifestare toxică nu va avea loc în povestea voastră.

Va refuza să te umilească, să îți judece alegerile, să interpreteze realitatea doar pentru a controla totul, sau pentru a pune presiune inutilă. Nu îți va spune să lași în urmă oameni și experiențe care îți sunt dragi, doar pentru că așa vrea el.

Te va susține necondiționat, va fi aproape în momente complicate, va căuta soluții la probleme și va evita acele certuri urâte. Se va detașa de tot ce înseamnă manipulare și control, de toate pretențiile exagerate și replicile dure.

Vei ști că poți conta pe acest om, indiferent de situație. Vei ști că poți construi alături de el, pentru că îi pasă. Nu va fugi pe ușa din spate atunci când se vor complica lucrurile, nu va încerca să dea vina pe tine și nici nu va trăda încrederea ta.

Va avea un comportament demn, mereu

Acele cuvinte nepotrivite, acele acuzații nefondate, acea gelozie boolnăvicioasă vor lipsi din relația voastră. El va dori să aducă liniște în sufletul tău, va trăi cu recunoștință fiecare experiență și va fi mereu atent la detalii.

Starea ta de bine va conta cel mai mult, la fel și sentimentul de siguranță. Îți va confirma că are intenții bune, fără a apela la trucuri ieftine, fără a purta măști și a ascunde adevărul. Îți va vorbi sincer despre lumea lui, despre trecut și planuri de viitor.

Nu va tăcea, atunci când îl vei provoca să-ți spună cum stau lucrurile. Va alege să stea de vorbă cu tine, să explice și să ofere argumente, te va asculta cu atenție atunci când îți vei deschide sufletul. Emoția ta va conta enorm pentru el.

Va ceda știind că echilibrul este mai important decât o victorie de moment, își va asuma vina căutând de fiecare dată să îmbunătățească lucrurile. Nu se va resemna cu realitatea, pasând responsabilitatea pe umerii tăi.

Nu vei auzi din partea lui cuvinte care dor, replici care distrug încrederea, mesaje care vor să te umilească. Nu vei găsi în comportamentul său gesturi egoiste, reacții nepotrivite, acțiuni care vin să anuleze afecțiunea și admirația.

Îi va păsa, de fiecare dată. Se va conecta emoțional, de fiecare dată. Va fi sincer cu tine, asumat și corect, grijuliu și de încredere, te va provoca să iubești și să trăiești omul, relația, dorul, bucuria.

© De Vorbă cu Tine