„E un afemeiat!” Iată cum poți să desconspiri un asemenea bărbat și să te ferești de el

Imaginaţi-vă un bărbat gata să promită luna de pe cer, dar incapabil să menţină angajamente mult mai modeste – această este caracteristica de bază a celui ce schimbă femeile foarte des.

Construirea unor scenarii iluzorii reprezintă strategia preferată a acestui personaj, care se folosește de fabricarea de minciuni din cele mai abile, pentru a-şi încânta victima şi a obţine avantaje din cele mai diverse.

Este jocul de pe urma căruia el nu are nimic de pierdut, întrucât lipsa de scrupule îl împiedică să aibă mustrări de conştiinţă, în timp ce victima va plăti toate pentru tot, trezindu-se deseori copleşită de înşelătoria şi viclenia celui ce i-a întins cursa.

Seducătorul în serie e un om lipsit de valoare

Seducătorul în serie are nevoie să cucerească în mod repetat femeile, pentru a demonstra sie însuşi că valorează ceva. În spatele cortinei aşadar, se ascunde un om nesigur, alunecos, mincinos şi pe care nu se poate pune nici o bază.

Comportamentul sau este dictat de infantilatea care-l împiedică să depăşească pragul acele stări numite „maturitate relaționala”.

Pentru a-şi învinge propriile temeri, îndoieli şi senzaţia de neîmplinire, el încearcă să „vândă” celorlaţi o speranţa, o magie, graţie căreia doreşte să obţină stimă şi preţuire.

Unii o fac în mod involuntar, iar când îşi ating scopul se grăbesc să dispară, alţii o fac cu bună ştiinţă şi îşi trec în palmares cuceririle.

Iluzia produce dezamăgire şi suferinţă

Sentimentul de a fi manipulat, trădat, folosit şi abandonat este dureros, iar golul lăsat produce suferinţ. Cel ce se află la bază acestor sentimente nu e dispus să le considere că o vina personală.

Iluzionistul” aduce numai probleme şi greutăţi pe umerii celor din jurul sau, nu numai femeilor pe care le cucereşte, întrucât naturaleţă cu care minte nu cunoaşte frontiere şi se extinde în toate direcţiile.

Lucrul cel mai înţelept pe care-l putem face este să-l ţinem la distanţă, fără a-l respinge însă în mod vădit, ci cu diplomaţie: cu cât îi vom refuza mai tăios avansurile, cu atât se va încăpăţâna să ne sâcâie cu insistenţele sale. Înțelege că nimic nu e mai important decât fericirea ta.

Source :