Bărbatul care nu te iubește cu adevărat va fi capabil de aceste lucruri toxice

Îți este greu să accepți această realitate, acolo unde nu este loc pentru sentimente profunde din partea omului drag, acolo unde există doar intenții egoiste și comportamente nepotrivite, acolo unde așteptările tale nu au contat niciodată.

Totuși, nu ai cum să ignori totul, să te prefaci că-i pasă. Această iluzie aduce doar instabilitate și frică, transformă relația într-o mocirlă a pretențiilor exagerate, a reacțiilor urâte, a cuvintelor care dor. Atunci nu mai e loc pentru sinceritate și afecțiune.

Nu te iubește, deci i se pare firesc să manipuleze, să se joace cu stările tale, să interpreteze lucrurile în favoarea lui. Vine și pleacă când vrea, ia decizii fără să țină cont de părerea ta, pune presiune inutilă și te forțează să renunți la tine de dragul lui.

Este convins că nu va fi alături de tine pentru toată viața, deci nu-l interesează acel echilibru emoțional, acea siguranță din relație, acele discuții profunde despre lucruri importante. Alege să controleze, să mintă, să distrugă încrederea.

Este un om egoist, pentru care propria stare de bine contează mai mult decât orice. Înțelegi că nu vei fi pentru el o prioritate, nu va căuta să contruiască ceva important alături de tine, nu va încerca să te cunoască cu adevărat, să te descopere.

Propriile lui așteptări sunt mai importante decât orice realizare comună, doar visurile lui au valoare, doar scopurile lui sunt bune, doar răspunsurile lui sunt potrivite. Se consideră atât de important și special, nu mai e loc pentru tine în lumea lui.

Te judecă, te critică, te umilește

Nu există empatie și recunoștință în sufletul lui, nu vrea să-ți recunoască valoarea și să aprecieze eforturile tale. Dimpotrivă, îl nemulțumește orice detaliu, îl deranjează orice gest, găsește motive de reproș în tot ce faci, doar să aibă el dreptate.

Doar așa poate păstra dependența de el, judecându-te și criticându-te în mod constant, anulând orice urmă de respect și afecțiune. Știe că nu ai greșit cu nimic, dar continuă să umilească și să se folosească de sensibilitatea ta.

Își permite să filtreze cu alte femeie. Pentru el ești doar o experiență temporară, o aventură, o poveste care în scurt timp se va sfârși. Crede că poate păstra conexiunea emoțională cu alte femei, poate să le scrie mesaje frumoase.

Există multă minciună în cuvintele lui, te poate trăda în orice moment fără regrete. Nu există acea responsabilitate, acea asumare deplină a rolului de partener, acea dorință de a fi bine și de a anula tentațiile. Nu-l interesează cât de mult suferi.

Își permite să mintă și să denatureze realitatea, să interpreteze tot ce faci, să construiască un adevăr al lui, acolo unde este mereu îndreptățit să acționeze într-un mod nepotrivit, să îți distrugă încrederea și iubirea de sine, să se prefacă.

Sunt minciuni care dor, aduc instabilitate și frică între voi. Refuză să crezi în acest comportament toxic, în iluzii, îmbrățișează liniștea și respectul de sine, fără a lăsa loc pentru trădare și manipulare.

© De Vorbă cu Tine