Bărbatul care iubește cu adevărat nu îți va spune aceste fraze toxice

Există o grijă și o asumare în cuvintele unui bărbat iubitor. Știind cât de mult contezi pentru el, nu își permite să aducă frică și nesiguranță în relație prin replici egoiste, nu vrea să transforme discuțiile într-o mocirlă a reproșurilor.

El reacționează de fiecare dată într-un mod înțelept, vine cu răspunsuri potrivite, alege să stea de vorbă cu tine și să explice, dă dovadă de maturitate emoțională și empatie, te susține și te încurajează. Refuză să îți spună aceste fraze toxice.

„Nu mă interesează”

Este imposibil să iubească și să fie indiferent, să aibă sentimente profunde față de tine și să nu-i pese de stările tale, de realitatea relației, de lucruri care contează. Dimpotrivă, ești o prioritate pentru el și face tot posibilul să fie bine.

Doar din orgoliu și multă indiferență ar putea să se detașeze emoțional la prima provocare, să vină cu pretenții inutile și să caute de fiecare dată scuze ieftine. Atunci te întrebi dacă mai are rost să construiești alături de asemenea partener.

„Tu ești de vină”

E vorba despre acele replici spuse în mod intenționat, pentru a forța lucrurile, pentru a pasa responsabilitatea pe umerii tăi, pentru a-ți judeca alegerile și a se eschiva de la responsabilități. El mereu te acuză pentru toate eșecurile din relație.

Nu-l interesează cine este vinovatul, important e să aibă dreptate, să iasă din această formulă invingător. Dar în acest context nu mai găsești echilibru emoțional, nu mai poți depăși situații dificile, nu mai știi cum să-l faci să-și asume totul.

„Ești un nimeni fără mine”

Își asumă prea mult, fără a avea un comportament corespunzător. Se consideră salvatorul tău, omul care a adus fericirea în sufletul tău, dar știi că sunt doar expresii manipulatoare care vin să camufleze adevăratele lui intenții.

El vrea să aibă controlul total asupra ta, fără a se implica în mod serios în relație. Vrea să-ți impună anumite comportamente, fără a se uita la propriile sale defecte. Nu poate iubi sincer, asumat și corect, se folosește de expresii toxice pentru a te judeca.

„Ești ca toate celelalte”

Este ușor pentru un bărbat manipulator să îți vorbească în acest fel, tocmai pentru a minimiza calitățile tale, știind cât de nepotrivit este pentru tine. El nu poate face față rolului de partener iubitor, dar nici nu vrea să plece de lângă tine.

Caută să aducă îndoială și frică în sufletul tău, îți desconsideră felul de a fi și nu-l interesează cât de mult suferi. Indiferent de orice, comparațiile și atacurile la persoană nu au nimic în comun cu afecțiunea și grija.

„Fac ce vreau”

Indiferența este toxică în relație, la fel și decizia partenerului de a se îndepărta de tine, de a se considera superios, de a trata lucrurile într-un mod imatur. În loc să vină aproape și să construiască, el rămâne egoist și laș.

Nu accepta această atitudine nepotrivită, nu lăsa loc pentru umilință și cuvinte urâte în relația ta. Omul iubitor nu își permite să îți vorbească astfel, el caută să stea de vorbă cu tine, să aducă liniște și stabilitate prin tot ceea ce face și spune.

© De Vorbă cu Tine