Bărbații ”numai pentru un timp” și bărbații ”pentru totdeauna” -descoperă diferența!

Problema cu care cineva se adresează cel mai des unui psiholog este dependența pe care bărbații o provoacă femeilor. Femeile nu vor dependență emoțională față de bărbați. Femeile nu vor să se tot întrebe de ce el nu a sunat. Ele au nevoie de claritate, ele nu mai vor să sufere din cauza incertitudinilor.

Dacă mai înainte ele acceptau să joace un rol pasiv și să fie cele care așteaptă răbdător, acum ele sunt indignate de poziția aceasta. Femeia a înțeles că cel mai  important într-o relație este ca bărbatul să fie sincer.

În acest context, femeile fac diferența între bărbații cu care poți să construiești o relație de durată și cei cu care este aproape imposibil acest lucru.

Despre bărbații ”numai pentru un timp”

În comparație cu bărbații ”pentru totdeauna”, acești bărbați nu tratează femeia ca pe o persoană importantă și de valoare, dar mai mult ca pe un proiect. Astăzi totul este bine și simți că el este soarta ta, iar mâine el te părăsește fără a-ți explica nimic.

În perioada contemporană relația este percepută diferit de acum câțiva ani. Ea a devenit una din interes, gândită la rece.

Cu riscul de a generaliza, spun că astăzi bărbații tratează o relație cum un afacerist tratează un proiect, unde există început, punct culminant și sfârșit.

Mulți bărbați nu mai gândesc romantic. Femeia nu mai este tratată ca ”unica, iubirea vieții” lor. Acum bărbatul pune capăt unei relații cum un afacerist își încheie un proiect.

Ține minte însă că femeia nu are aici vreo vină. Ea nu trebuie să înceapă să se blameze pe sine și să înceapă să își caute defectele. Problema este că astăzi bărbații sunt prea răsfățați de un număr prea mare de femei singure și atenție din partea lor. Din acest motiv, ei au început să trateze femeile nu ca pe niște individualități, ci ca pe niște funcții. O altă problemă este răspunsul uman la schimbările prea rapide din societate. Valorile noastre se schimbă prea rapid și noi nu reușim să ni le asimilăm, ca să le recunoaștem ca pe niște valori.

Relațiile cu o altă persoană devin și ele ”tehnice”. Bărbatul tratează femeia ca pe un proiect de afaceri. El calculează de ce cheltuieli de timp, emoționale și financiare va fi nevoie pentru a obține rezultatul dorit, apoi aplică planul format.

Când mă refer la rezultatul dorit de bărbat, nu mă raportez doar la apropierea fizică, ci și la apropierea emoțională și timp petrecut interesant. Când bărbatul a obținut tot de ce el avea nevoie, el se concentrează pe următorul proiect.

Dar există și bărbații ”pentru totdeauna”. Chiar și bărbații ”pentru un timp” pot deveni unii din ei. Acești bărbați nu își pot imagina viața fără persoana iubită.

Bărbatul care și-a întâlnit femeia predestinată de soartă, nu va fi oprit de vreun obstacol. Într-o relație autentică, în care domină iubirea, nu vor exista niciodată obstacole destul de mari pentru  a o distruge.

Sursa :