Bărbații nu iubesc însăși femeia, e vorba de altceva…

Bărbații nu iubesc însăși femeia, ci senzația pe care o trăiesc atături de ea. Acesta e motivul care explică incapacitatea bărbaților de a defini clar cauza divorțului.

Unul se plânge că fosta lui soție era o gospodină îngrozitoare.

Altul spune că ea s-a îngrășat/a slăbit/a încetat să-i pese de cum arată/era prea obsedată de maniera în care arăta.

Celălalt se revoltă mereu că ea niciodată nu-l întreba cum se simte după ce el revenea de la serviciu.

Și MILIOANE de motive similare care consolidează încă o dată ideea pe care am menționat-o la început.

Până la urmă nu contează ce reprezintă și ce face această femeie. Contează doar modul în care el se simte lângă ea. Dacă el se simte flămând, neînțeles, nesatisfăcut, neatractiv, neinteresant, etc. alături de tine, atunci nimic nu te va ajuta să păstrezi această relație.

Dacă nu reușești să creezi atmosfera, dispoziția și aparența potrivită prin propriul tău farmec, atunci lucrurile nu se vor schimba niciodată din loc.

Soțul meu mi-a spus cândva ceva extrem de semnificativ: ,,Am găsit în tine senzația pe care nu am putut să o simt cu o altă femeie până acum. Am căutat inspirație în privirile, ideile și corpurile a zeci de femei, dar am găsit totul într-o singură femeie. Am găsit totul în tine, iubit-o!”

În momentul în care el mi-a spus aceste cuvinte, am realizat cel mai important adevăr din viața mea care astăzi reprezintă izvorul fericirii mele: Bărbații nu ne iubesc pentru frumusețea noastră. Ei nu ne adoră pentru că știm să gătim mult mai incredibil, decât o făceau mamele lor. Ei nu ne prețuiesc nici pentru inteligența noastră unică sau pentru mărinimia noastră rară.

Ei ne iubesc pentru starea pe care noi o creăm în inima lor. Și pentru ipostaza pe care o preiau când ne sunt alături: eroi sau pierzători, susținători sau trădători, regi sau comedianți…

De aceea, nu vă mai faceți atât de multe griji referitor la maniera în care el vă percepe personalitatea. Trebuie să vă pese doar de impactul pe care îl aveți asupra lumii sale lăuntrice.

Sursa :