Bărbații iartă și uită. Femeile doar iartă

Sunt relații care nu mai pot continua. Pur și simplu nu mai au de unde, nu mai sunt motive și nici dorință nu este. Atunci doi oameni devin străini sau demult erau așa dar au înțeles asta abia acum. Sunt relații care din start par predispuse să se rupă într-o zi, fie că doar unul construiește, unul luptă sau unul iubește. Uneori continuând forțat o relație, doi oameni care odată se iubeau pot să urască tot mai mult prezența celuilalt.  Tot ce rămâne atunci e să te împaci cu gândul, să mulțumești că a fost și să ierți. Pentru că să uiți nu se știe niciodată dacă vei putea. Pentru că bărbații și femeile trăiesc diferit astfel de momente.

Bărbații iartă și uită. Iartă femeia de alături și se iartă pe ei, că nu au fost poate suficient de buni sau că nu s-au implicat. Iartă tot ce a fost nepotrivit. Iartă reproșurile și mofturile ei de la miezul nopții. Iartă că au comparat prea mult și că au oferit prea puțin. Iartă un trecut cu prea multe amintiri. Apoi uită. Bărbații nu vor ține minte femeile din viața lor pe care nu le-ua iubit. Pentru că este diferență între relații și iubiri trăite. Bărbații uită și așa lasă loc altei iubiri, altor amintiri, altor femei. Ei separă pe bucăți relațiile și păstrează doar ceea ce consideră necesar și frumos. Restul uită. Un bărbat va ierta ca să uite.

Femeile iartă și atât. Ele nu uită. Iartă întâi păcatele lui apoi păcatele ei apoi indiferența lui apoi implicarea ei. Iartă toate momentele care nu au mers și toate momentele care au fost prea bune. Iartă un bărbat odată cald și acum rece. Iartă tot ce a fost, anume ca să poată păstra un trecut în culori vii, frumoase. Așa ea va păstra în gând amintirea unui bărbat care a făcut-o fericită, care era și atent și gingaș și cu atitudine. Care avea planuri. O femeie nu poate uita un bărbat pe care la iubit pentru că odată i-a oferit sufletul și ar fi imposibil să uite parte din ea. Poate cea mai frumoasă parte. Așa că o femeie va ierta ca să țină minte.

Bărbații iartă și uită. Femeile doar iartă.