fb

Bărbat sau femeie, toată lumea trebuie să citească asta

A fost odată un bărbat care și-a iubit soția foarte mult. Împreună aveau trei copii. Bărbatul îi oferea femeii tot ce își dorea, însă aceasta nu a apreciat niciodată asta.

Deși bărbatul nu era bogat, el împărțea tot ce avea cu ea. Îi cumpăra haine, dar ea îi spunea că așa doar își face datoria de bărbat al casei. Îi cumpăra rochii, însă femeia râdea de el, spunând că ținutele nu erau de calitate.

Omul însă îi zambea și-i spunea: „Într-o zi voi deveni bogat si îți voi cumpăra toate lucrurile scumpe pe care ți le dorești.”

Într-o seară, bărbatul s-a întors de la serviciu și, în drum spre casă, a cumpărat un kilogram de carne pentru a-și surprinde soția… el a ajuns acasă și i-a arătat soției pachetul.

„Și te crezi bărbat? Spune-mi, ce soț mai vine acasă cu doar un kilogram de carne, fără ulei de gătit și o salată? Ai face bine să pleci, ești un soț bun de nimic.” – a țipat femeia la el.

Apoi a aruncat carnea la gunoi și a fugit în dormitor.

Soțul s-a simtit jignit, însă niciodată nu a încetat să o iubeasca. Într-o zi, el a simțit o durere, așa că a mers la spital pentru un control. După mai multe luni, a fost diagnosticat cu cancer; din cauza că era prea sărac, nu și-a putut permite un tratament foarte scump.

Deși era bolnav, încerca să munceasca pentru a-și ajuta familia. Doi ani mai târziu, starea lui s-a înrăutățit și a fost spitalizat. Din pacate era prea târziu, cancerul afectase mai multe părți ale corpului. Pe patul de moarte, bărbatul și-a chemat sotia și i-a spus:

„Ai grijă de copiii mei, simt că nu mai am mult de trăit. Te voi iubi mereu și voi încerca să am grijă de tine acolo unde voi fi.”

După moartea lui, femeia și-a dat seama cât de mult a gresit. Atunci ea a mers la mormântul lui și i-a spus:

“Iubirea mea, ai făcut tot ce ai putut pentru mine, m-ai tratat bine și mi-ai oferit cât ai putut, iar eu ți-am oferit în schimb doar certuri și scandaluri. Nu mi-am dat seama cât de mult mă iubești până când ai plecat de lângă mine. Îmi amintesc când am aruncat acel kilogram de carne pe care l-ai cumparat pentru noi, iar acum nici nu am bani să cumpăr nici măcar jumătate de kilogram.

Te-am tratat urât, însă tu întotdeauna mi-ai oferit doar iubire. Știu că mă asculți și te rog să mă ierți pentru că nu am apreciat ce ai facut pentru mine. Ne este dor de tine și tot timpul te vom păstra în gând și în inimă… niciodată nu vei pleca de lângă noi.”

Morala:

Apreciază întotdeauna oamenii pe care îi ai în viața ta. Dragostea nu este despre ce avem, ci despre cum oferim puținul pe care îl avem.

via: andreilaslau.ro