„Au trăit ei puțin timp și nefericiți”: ce înseamnă cu adevărat viața de cuplu

Chiar dacă suntem oameni maturi şi conştienţi, deseori, se întâmplă ca formula tipică „Și au trăit ei fericiți până la adânci bătrâneți…”, să nu ne lase să ne trăim liniștit viața. Acum când sunt la 30 de ani și implicată într-o căsnicie – văd lucrurile mult mai diferit. Acum îmi dau seama că atitudinea și informarea sunt ceea ce contează cu adevărat, aparte de orice interpretare a sensului de iubire.

În acest răstimp lung, am reușit să-mi analizez comportamentul, greșelile și meritele pe care le-am săvârșit de-a lungul acestei relații și am înțeles un lucru foarte important.

Și anume că, dacă nu aveam să am parte de un soț sensibil și implicat sau dacă eu nu era să tind să descopăr premise, motive și reacții ce au catalizat reînvirea constantă a acestei relații, atunci cu siguranță nu era să supraviețuim ca și cuplu până astăzi.

Problema este că mulți ne tot spun că mariajul e bazat pe extreme. Fie ești fericit, fie nu ești. Un alt mers al lucrurilor nu poate exista. Dar atât de puțini oameni iși dau seama că lucrurile stau diferit. Că de fapt fericirea nu înseamnă iubire veșnică, lipsa totală a certurilor și alte lucruri utopice. Fericirea se manifestă prin încredere, susținere și o stare de armonie cu partenerul și cu tine însăți.

Același lucru se întâmplă și cu blocajul spiritual, care este promovat de către părinți încă din copilăria noastră. Nimeni nu ne-a explicat că relațiile pot supraviețui doar dacă sunt analizate și cercetate. În schimb, toți ne spuneau că lucrurile nu trebuiesc spuse, ci ascunse.

Nimeni, în afară de tine, nu trebuie să știe ce simți față de propriul tău soț și care cusururi ale sale trebuie înlăturate.

Toate acestea sunt teme tabu, care niciodată nu ni-au fost explicate. Exact așa cum nu au fost explicate nici părinților, nici bunicilor noștri…

E timpul să ne trezim! Să conștientizăm valoarea implicării, atitudinii și poziției democratice, în cadrul oricărei relații. Deci, dacă vă doriți fericire autentică, atunci renunțați la utopia „Și au trăit ei fericiți până la adânci bătrâneți…” și deschideți ochii la o altă realitate la fel de împovărată de greutăți, dar mult mai frumoasă!

Fiți inteligenți și aveți grijă unul de celălalt! – o nouă formulă a căsniciei fericite.

Sursa :