fb

Au fost ierni când înghețam în casă. Mama aducea lemne din pădure, le căra în spate

Am fost crescută doar de mama, tata nu a contribuit la educația şi creşterea mea. Nu i-a fost uşor mamei. Dar niciodată nu a cerşit, nu s-a plâns. Muncea din greu. Au fost ierni când înghețam în casă. Mama aducea lemne din pădure, le căra în spate. Se trezea la ora patru dimineața, cocea pâine, făcea ordine în casă, apoi pleca la muncă.

Nu avea maşină automată, spăla hainele cu mâna, avea mâinele roşii din cauza apei reci. Niciodată nu m-a lovit, nu mi-a vorbit urât. Ea a luptat, s-a lipsit de multe de dragul meu. Mi-a dăruit iubire, atenție, educație, m-a protejat. O dau drept exemplu celor femei care îşi lovesc copii, care nu ştiu să iubească, să ofere bunătate.

Nu uitați că totuşi sunteți mame. Gândiți-vă cine o să vă iubească, cine o să fie lângă voi când veți avea părul încărunțit, nu veți fi zvelte şi pline de putere. Banii sunt doar nişte hârtii. Bărbații azi sunt lângă voi, mâine vă pot părăsi pentru alta. Fiți demne, fiți mame bune. Vă rog nu provocați suferință unui suflet nevinovat.

Cu drag, Mary!