fb

Atunci când vă certați, nu înseamnă cu nu vă iubiți. Atunci când nu vă certați, nu înseamnă că vă iubiți

Au început femeile să se întâlnească cu bărbații. Au vrut să trăiască împreună, să-și cunoască deprinderile și mofturile, să doarmă în același pat și să ia același mic dejun împreună. Au continuat femeia și bărbatul să se iubească. Au început să se certe. Au pornit unii să spună că dacă se ceartă, cei doi nu se iubesc. S-au despărțit.

Nu certurile fac dragostea mai slabă sau mai puternică. Sunt bărbați și femei care nu se ceartă niciodată într-o viață de om. Ei se înțeleg perfect și trăiesc fericiți. Și sunt oameni care se ceartă în fiecare zi și nu pot unul fără celălalt. Așa sunt ei și tot sunt fericiți. Cei care caută în ceartă un motiv fie reproșează, fie pleacă. Ei pur și simplu nu știu să comunice corect cu omul de alături. Nu știu și nu vor. Restul lucrurilor se leagă. Întotdeauna a fos un pic de ceartă în dragoste, dar niciodată cearta nu a fost motiv să spui că nu iubești. Da, când oamenii se ceartă prea mult devin indiferenți, reci și până la urmă caută să plece. Dar tot când se ceartă oamenii se și împacă. Dacă iubesc.

Dragostea schimbă lucrurile, dacă e sinceră. Într-o relație responsabilă în care cei doi se iubesc certurile nu sunt un motiv, dar un moment. După acest moment vine altul, când ambii se împacă și se înțeleg. În caz contrar, ei fie s-au săturat, fie nu iubesc. Ce-și dorește mai mult un bărbat: să fie iubit sincer și să i se spună totul la fel de sincer sau să fie iubit în culori roz, deci fals? Ce vrea o femeie: dragostea adevărată sau dragoste de moment? Răspunsurile vin din responsabilitatea ambilor să vadă certurile drept motiv sau pretext. Oamenii se ceartă, se înțeleg, se împacă și continuă să iubească. Dar nu o fac invers. Pentru că în caz invers dragostea e pe plan secund. Pentru că în caz invers nu ai motiv să ierți, să asculți și să înțelegi.

Atunci când vă certați, nu înseamnă cu nu vă iubiți. Atunci când nu vă certați, nu înseamnă că vă iubiți.