Atunci când te îndrăgostești de propria ta viață și nu de un om

Toate animalele, exceptând omul, știu principalul scop al vieții: să te bucuri. – Albert Camus

Când suntem copii ne bucurăm de viață. Alergăm prin ploaie, suntem plini de curiozitate, dorim să cunoaștem lumea, să descoperim mirosuri, culori, oameni noi. Crescând, suntem îngreunați cu frustrări, cu reguli, cu reproșuri din partea societății și a părinților. Uităm că suntem aici pe Pământ ca să ne bucurăm.

Ne transformăm în niște maturi frustrați, triști, mereu în căutarea unor utopii. Viața nu este un calvar, noi o împovărăm cu toate rănile nevindecate, cu regrete și reproșuri. Uităm în timp să o celebrăm, așa cum făceam în copilărie. Ne complicăm și nu încercăm să ne descoperim propriul potențial.

Societatea vrea să schimbe lumea, crezând că astfel se va schimba fiecare om în parte. Pe când noi, oamenii, trebuie să ne învățăm a iubi viața, să ne schimbăm traiectoria gândirii și atunci lumea va fi altfel.

Nu veți fi iubiți niciodată, dacă voi nu vă veți iubi. Viața trăiește în al vostru interior. Iubindu-vă pe voi înșivă, instantaneu vă îndrăgostiți de propria viață care se află în fiecare celulă din al vostru organism. Centrul iubirii voastre se mută la un singur om și acel om sunteți voi. Învățați să vă apreciați inima, mintea și capacitățile.

Iubind viața vă veți iubi și pe voi. Totodată, dragostea pe care o veți oferi se va întoarce înapoi. Ceea ce emanați, aceea primiți. Dacă nu veți fi capabili să vă iubiți viața, nici ea nu o să vă iubească. Din momentul în care o să vă iubiți, timpul va avea valoare, iar atunci când îl veți petrece lângă oameni dragi îl veți prețui mult mai mult.

Iubirea față de propria viață vă poate ajuta să vă cunoașteți mult mai bine pe voi înșivă. Doar iubindu-vă veți acorda mai multă atenție priorităților care vă pot schimba într-un mod pozitiv. Dorințele și nevoile voastre vor căpăta mai multă importanță. Veți aprecia mult mai mult relațiile care cu adevărat pot continua în timp și nu veți mai acorda atenție oamenilor care nu vă privesc ca pe o prioritate.

Iubind viața veți atinge succesul în plan personal și profesional.

Mary