Atunci când știi cu cine ți-e bine, nu cauți unde ți-e perfect

Nu locul ne face fericiți, ci omul cu care suntem în acel loc. Nu destinația ne împlinește, ci direcția pe care o luăm împreună cu cineva, pentru a ajunge la o destinație. Nu starea ideală a lucrurilor ne satisface sufletul și mintea, ci simplitatea unor emoții trăite alături de jumătatea noastră. Așa stau lucrurile atunci când suntem fericiți pe deplin și spre asta tindem atunci când suntem nefericiți.

Suntem pierduți atât timp cât sufletul ne aleargă de ici colo, fără a decide lângă care alt suflet să se liniștească. Suntem neliniștiți atât timp cât căutăm pe cineva lângă care să fim fericiți și nu găsim. Și abia atunci când cuvintele celuilalt ne îmbată liniștea și când faptele celuilalt ne apropie și mai mult, atunci înțelegem că lângă așa om ne este bine și nici o altă stare perfectă nu vrem.

Atunci când știi sigur că omul de alături e omul tău, celelalte lucruri devin neînsemnate și inutile. Ai pentru cine să lupți și pe cine să iubești. Ai cui să-i spui povestea ta și pe cine să asculți cu drag. Ai sursa ta de fericire și poți să faci fericit un suflet de om. Ai atât de multe motive să nu mai alergi după ideal, după perfecțiune, după relații impecabile. Ești fericită aici, acum, alături de el. Asta e tot ce contează atunci când iubești.

Atunci când știi cu cine ți-e bine, nu cauți unde ți-e perfect.

Foto: desmotivar.com