Atunci când se închide o ușă, o alta se deschide; dar adeseori ne uităm atât de îndelung și plini de regrete la ușa închisă încât nu zărim ușa deschisă pentru noi

Toți avem regrete. Fie că nu am făcut ceea ce ne place, am fost fricoși, neîncrezuți, lași, am cedat sau am luptat prea mult, regrete sunt. Am greșit și ne-am grăbit să luăm decizii pripite care ne-au dus spre eșec. Iar toate aceste emoții sunt o normalitate omenească, care ne ajută să ne dezvoltăm din punct de vedere spiritual cât și rațional. Faceți greșeli, numai că nu le repetați niciodată. Doar așa veți învăța ceva nou de fiecare dată. Veți înțelege că după fiecare decepție vi se dă șansa să contribuiți la bunăstarea vieții noastre, a bogăției spirituale.

Într-o zi vine și schimbarea. Toate greutățile și lacrimile căzute în nopți reci sunt înlocuite cu zâmbete și cu zile senine. Trebuie doar să-ți dorești această schimbare în viața ta și lucrurile vor merge altfel. Ceea ce trebuie să faci e să te implici în propria ta viață, să deschizi bine ochii, să arunci din valiză trecutul și să o iei de la început cu alte proiecte, dorințe și visuri.

Viața ne oferă de foarte multe o nouă ușă pe care noi trebuie să o deschidem, să cunoaștem necunoscutul care se ascunde după ea. Ne rămâne doar să primim aceasta șansă de a trăi viitorul și a savura prezentul. Pe când noi ne încăpățânăm să rămânem prizonierii unei alte întâmplări, unei altei lumi, care a existat cândva, iar acum e ruinată. Ne este dor de oameni, momente și trăiri care nu se vor mai repeta, nu vor mai avea efect. Doar că atât timp cât ne lăsăm conduși de regrete și trăim cu amintiri, cu momente din trecut, atât timp cât ducem dorul relațiilor și clipelor expirate, pierdem posibilitatea de a ne făuri viața, de a o schimba în una mai bună. Iar cercul acesta vicios de păreri de rău continuă și ne transformăm în suferinzi, fiindcă suntem prea fricoși, naivi ca  să privim altfel, să gândim la rece. Din această cauză pierdem atât de multe în această viață.

Atunci când se închide o ușă, o alta se deschide; dar adeseori ne uităm atât de îndelung și plini de regrete la ușa închisă încât nu zărim ușa deschisă pentru noi. -Alexander Graham Bell