Atunci când pur și simplu iubești și te simți bine

Coincidența nu se referă la cât de asemănători suntem. Nu este despre aroganță, sau despre superioritate. Nici despre împărțirea lucrurilor în bine și rău. Este o pură nepotrivire.

Despre nepotrivirea cu acel om, cu care nu avem ceva în comun. Nu avem despre ce să vorbim, motive să fim prieteni, ceva ce vrem să păstrăm pentru totdeauna. O altă persoană simte exact același lucru în raport cu noi.

Această nepotrivire este o foarte bună modalitate de a abandona o dușmănie puternică. Nu are sens dacă înțelegem că nu ne mai potrivim.

Asta înseamnă că nu vom mai exploda la cea mai mică critică. Nu vom mai impune propriile opinii. Nepotrivirea este o modalitate de a recunoaște lipsa de reciprocitate. Nu suntem aleși sau iubiți pentru că nu suntem nevrednici, ci pentru că nu coincid valorile noastre.

Nu ne potrivim

Este vorba despre coincidență. Nu înseamnă că suntem absolut identici, ci că suntem diametral diferiți. Coincidența este o dispoziție interioară de a accepta o anumită persoană, dar fără a căuta defecte și neajunsuri la ea. Fără a încerca să o prefacem după propria dorință.

Doar iubim acea persoană și ne simțim bine și ea. La rândul ei, această persoană se simte bine cu noi. Știm foarte multe unul despre celălalt, nu ne deranjează. Pur și simplu ne înțelegem reciproc în acest joc.

Mereu trebuie sa fim doar cu cei care ne plac, doar cu cei cu care ne potrivim, doar cu cei cu care rezonăm.