Atunci când nu vei mai putea să mă ai alături, ia-mă în tine. În sufletul tău. În inima ta. În cuvintele tale nespuse

Dragostea trece. Dragostea noastră trece. Ai lăsat ieri în urmă o ultimă șansă la fericire, ieșind pe ușa din spate. Ai negat orice legătură cu iubirea, orice amintire mai frumoasă decât prima dată când ne-am văzut. Ai spus că te-ai plictisit. Așa, pur și simplu ai găsit ceva mai bun, plictisindu-te de ceva mai vechi.

E aiurea să vinzi dragostea în grame, nu-i așa? Să te prefaci. Să mimezi o relație în care lucrurile merg frumos, dar cu termen de valabilitate. Dar când totul se va termina, să știi că te voi iubi la fel de mult. Te voi urî și iubi la fel de mult. Îți voi fi recunoscătoare pentru câteva momente de împlinire. Fiecare moment petrecut alături de tine va fi un răspuns. Un gând senin. Un sărut dat în mijloc de stradă.

Atunci să mă iubești cel puțin cu ochii. Să mă asculți. Să-mi simți tăcerea. Atunci, fă-mă o amintire frumoasă.

Iar atunci când nu vei putea să mă ai alături, ia-mă în tine. Ia-mă frumoasă și senină cum sunt acum. Naiva ta. Femeia ta. Ia-mă în suflet, să-ți fie cald când vei suferi sau când vei fi trădat. Ia-mi toate celulele moi și-un nerv ce va tresări la auzul tău. Ia-mă cu liniște, să împac inima ta când va bate puternic. Poate gândindu-te la mine, poate la alta.

Doar strânge toate amintirile cu mine și fă-le pernă pentru zile mai triste. Știu că vei avea nevoie, pentru că te știu. Ia-mă goală, goală de orice remușcare că voi fi uitat de mine. Ia-mă în cuvintele tale, când vei striga un nume cunoscut. Sau când nu îți vor ajunge cuvinte să spui ce simți cu adevărat. Atunci, într-un fel atât de al nosttru, vei fi cu mine.

Atunci când nu vei mai putea să mă ai alături, ia-mă în tine. În sufletul tău. În inima ta. În cuvintele tale nespuse.