Atunci când m-a înșelat l-am întrebat ce are ea și nu am eu

Atunci când m-a înșelat l-am întrebat ce are ea și nu am eu. Mi-a răspuns că e înaltă și are forme și că pur și simplu s-a simțit bine cu ea în pat, descriindu-mi cum s-au iubit sub cerșafuri albe cumpărate de mine.

Cearșafurile ce îmi purtau mirosul. Nu i-am reproșat nimic, nu am căutat vinovatul. L-am lăsat să plece. Doar că l-am atenționat că o cale de întoarcere nu este.

I-am spus că are tot dreptul să plece, nu și să se întoarcă. Că sufletul meu nu e o jucărie. Că are tot dreptul să iubească pe cine vrea, dar nu are dreptul să mă distrugă. Că am tot dreptul să-l las să plece, dar nu sunt obligată să-l primesc înapoi în inima mea, nu sunt obligată să accept în viața mea un trădător și un distrugător de suflete.

Că sunt demnă și nu o voi căuta să-i spun că atât timp cât îmi șoptea mie cuvinte frumoase, o mințea și atunci când spunea că îi scrie prietenului, îmi scria mie. Nu-i voi spune că e un mincinos, un laș. I-am spus că nu sunt curioasă să văd cum arată, cât e de frumoasă.

Nu o voi certa, nu voi fi supărată pe ea. Nu mă voi subestima, nu mă voi complexa. Mă iubesc așa cum sunt, mă accept cu bune și rele. Mi-a întors spatele și a plecat fără să-mi spună „iartă-mă.”

S-a întors, pentru că îi era bine în pat cu ea, dar se simțea folosit, nu era iubit. M-a rugat să-l iert și să îi dau încă o șansă. L-am iertat, apoi i-am spus că îi ofer încă o șansă.

Doar că era doar un plan. Doream să simtă cum e să fii părăsit de omul pe care îl iubești. Nu l-am mințit, nu l-am înșelat. Am fost bună cu el și l-am lăsat să creadă că am uitat. Dar… Atunci când se simțea cel mai fericit om, când avea vise, dorințe, când avea planuri, i-am spus că îl părăsesc. Nu i-am dat explicații. L-am lăsat să creadă că am pe altul.

Își punea întrebări și nu înțelegea de ce procedez astfel. Nu i-am răspuns la mesaje și l-am pus în lista neagră. La fel cum a procedat şi el. Apoi m-am reîntors. „Am venit să-ți spun că iert, dar nu uit și că nu sunt naivă. În acea zi când ți-am dat a doua șansă, tu ai plecat la ea. Sunt prea deșteaptă ca să mă duci de nas.”

O pisică poate fi păcălită cu lapte. O leoaică nu calcă pe urmele unei pisici și știe să lupte pentru ea. Fiți demne.