Atunci când iubești cu adevărat, întotdeauna dăruiești!

Când cineva te iubește – el dăruiește, chiar dacă nu are bani. Dăruiește ce poate, pentru că iubirea este imposibilă fără daruri.

A fost odată un pictor, căsătorit cu o femeie mai mare cu 20 de ani decât el. Cu toate astea, el o numea dulce copilă. Atunci când iubești nu poți să numești pe cineva decât cu drag.

Ecaterina, așa o chema pe soția pictorului, avea 58 de ani. Pe lângă vârsta considerabilă, avea și o pensie pe merit. Pictorul, ca și orice alt geniu, ducea mari lipsuri. Dar el a refuzat banii ei. Când era cazul de împrumut, el mereu îi întorcea fiecare bănuț.

El suferea enorm din cauza venitului său mic. Lucra și la negru, dar nici asta nu era de mare folos. Nu se putea simți pe deplin fericit știind că nu îi poate oferi femeii iubite ceva de lux.

Dar iată că a decis să îi picteze ceva pe eșarfă. Timp de o lună a tot lucrat asupra acestei arte, fără a picta nimic altceva. Eșarfa era o adevărată operă de artă. Până la urmă pictorul i-a făcut-o cadou femeii iubite, în semn de profundă dragoste.

Femeia se temea să poarte această eșarfă. Era atât de minunată și unică încât nu puteai să te oprești din a o admira. Și câtă iubire ascundea…

Când timpurile au devenit mai grele și mai nemiloase, pictorul nu mai avea nici minimul necesar, dar tot refuza orice ajutor financiar din partea iubitei. A decedat tragic. Ea a rămas în oraș, pentru a-i păstra picturile. Chiar și eșarfa a reușit să o salveze – simbolul iubirii adevărate.

Atunci când iubești – oferi daruri. Daruri deosebite, daruri care nu pot fi cumpărate.

Să iubești poți la orice vârstă, în orice circumstanțe.

Fiecare femeie ar vrea să fie „dulcea copilă” a cuiva, chiar dacă are 58 da ani.

Sursa :