Atunci când i-am spus că nu mai vreau să-l văd, el m-a luat de mână și a stins lumina

Diferența dintre un bărbat care vrea să păstreze o femeie acționând și un bărbat care vrea să păstreze și doar vrea e că primul până la urmă reușește s-o păstreze. Ultimul e doar o adunătură de cuvinte care niciodată nu se vor schimba în fapte. Ultimul e fără încredere. De asta dintre ei doi o femeie va alege simplu. Va alege un bărbat hotărât și suficient de deștept cât să aibă îndrăzneala să o oprească. Va alege pe cel care va ști că nu accepți despărțirea doar după un capriciu feminin. Va alege pe cel care o va ține mai strâns de mână, de inimă, de suflet.

Nu poți să lași dacă iubești. Uneori trebuie să readuci speranța în inima unei femei și atunci ea din nou va fi a ta. Sau poate că a fost a ta pentru totdeauna, numai că mai contează și să oferi încredere în momente de nesiguranță. Femeile întotdeauna au rămas alături de bărbații care le-au convins că sunt cei potriviți. Nu prin cuvinte, dar prin gesturi. Femelie au rămas lângă bărbații care au luptat pentru ele, care nu au cedat, care au insistat chiar să continue dragostea lor. Uneori chiar și dacă știe că vrea să rămână, ea are nevoie de dovezi, de încredere, ea vrea să fie cucerită din nou și din nou.

Acum, știi de ce sunt cu el? Pentru că că el m-a convins să vreau să rămân. El zi de zi mi-a adus dragostea și nu a crezut exagerat să facă un efort în plus să mă păstreze. Până la urmă, nu așa demonstrezi dragostea? El m-a îmbrățișat când mă îndoiam și mi-a spus că împreună vor reuși, când voiam să plec. El mi-a dat speranță pentru un viitor frumos. El mi-a demonstrat că merită să cred în promisiunile lui. Dar tu, tu ce ai făcut? Când ți-am spus că mă îndoiesc, ai ieșit supărat după ușă. Când ți-am spus că mi-e teamă, ai strigat la mine și mi-ai reproșat că vreau prea mult. Când eram supărată, tu erai și mai supărat. Acum, pe cine crezi c-aș fi ales?

Atunci când i-am spus că nu mai vreau să-l văd, el m-a luat de mână și a stins lumina. Tu însă te-ai fi supărat și-ai fi plecat. De asta sunt cu el și nu cu tine. – citat cu autor anonim