Atunci când ești cu adevărat îndrăgostită, creierul tău face asta

Se spune că atunci când ești îndrăgostită, genunchii încep să-ți tremure și fluturii să alerge prin stomac. Dar oare te-ai gândit vreodată ce face creierul în tot acest timp? 

Dragostea presupune emoție, stare. Totuși, creierul joacă și el un rol important în dezvoltarea unor relații sănătoase.

Atunci, cum creierul ajută să păstreze o relație? Simplu: acesta nu observă detaliile.

Antropologul biologic Helen Fisher și neurologul Lucie Braun au demonstrat cum creierul activează „iluzii pozitive”, pentru a menține cât mai mult timp senzația de fericire, fără a remarca momentele negative, concentrându-se pe cele pozitive.

În cercetarea acestora cercetătorii au studiat rezultatele scanării creierului a sute de persoane în diferite etape ale iubirii și ale relațiilor de familie. Aceștia au remarcat trei particularități ale creierului oamenilor care se aflau de mult timp în relații fericite:

– regiunea asociată cu compasiunea și suferința;

– regiunea asociată cu controlul propriilor emoții și al stresului;

– regiunea asociată cu iluziile pozitive.

Ultimul segment este cel mai important, este zona unde se procesează critica: atunci când vrem să criticăm pe cineva, acolo se începe totul.

Dar știți ce se întâmplă cu această zonă a creierului, atunci când suntem cu adevărat îndrăgostiți?

Activitatea SCADE!

Atunci când suntem îndrăgostiți, creierul nostru decide să întrerupă crearea emoțiilor și a gândirii negative.

Asta nu înseamnă că trebuie să ignorăm orice calitate negativă a omului de care ne-am îndrăgostit. Asta înseamnă că și la nivel neurologic noi știm că, pentru a avea relații reușite, trebuie să ne conformăm cu neajunsurile celuilalt.

Atunci când suntem de mult timp împreună, vezi la omul de alături doar părțile mai bune. În dragoste devenim mai înțelegători, mai empatici și, firește, mai iubitori.

Iubește și vei fi iubit!

 

 

Sursa :