Atunci când cineva pleacă din viața ta, iar tu sigur știi – este doar spre binele tău

viata-oameni

Continuând să te simţi trist, pur şi simplu înţelegi că sunt asemenea persoane cu care poţi merge pe acelaşi drum. Dar sunt și persoane care nu au loc în viața ta. Vine un moment în viaţă, când începi să înţelegi că, orice s-ar întâmpla, totul va fi bine.

Această stare de linişte şi calm este de invidiat pentru mulţi. Ea apare atunci când cineva pleacă din viaţa ta, iar tu ştii sigur că acest lucru este doar spre bine. E un sentiment uimitor să ştii că, în momentul când altădată te-ai fi simţit trist şi părăsit de cei în care ai avut încredere sau pe care i-ai crezut prieteni, acum nu simţi decât linişte şi calm. Nu mai simţi panică şi anxietate. Ţi-ai dat seama că în lumea întreagă există o mulţime de oameni.

Nu doi, sau trei, sau zece. Într-adevăr, există atât de mulţi, încât ai de unde alege. Îi poţi alege doar pe cei care ţi se potrivesc. Şi te simţi atât de liber în alegeri, atât de îndrăzneţ, atât de calm şi stăpân pe sine. Nu mai trebuie să te aperi de agresiune, pentru că e de ajuns doar să pleci, doar să ieşi din relaţia care nu te face fericit. Nu mai trebuie să dovedeşti nimănui nimic. Doar laşi în urma ta persoanele care nu te merită. Nu mai trebuie să faci pe cineva să te merite, pentru că cei care te vor în viaţa lor, te vor găsi şi te vor păstra. 

Nu ai nevoie să rogi pe cineva să rămână în viaţa ta.

Nici nu trebuie nimeni să facă acest lucru. Persoanele care pleacă din viaţa ta o fac pentru că locul lor nu mai este în ea. Şi anume aşa trebuie să se întâmple. 

De ce să fii într-o relaţie cu cineva care nu te mai iubeşte? De ce să fii prieten cu cineva care nu te mai preţuieşte? De ce să ai în viaţa ta pe cineva care nu îşi merită locul în ea? De ce să accepţi să trăieşti o viaţă aparent frumoasă, plină de prieteni, dar în realitate, plină de falsitate şi minciuni?

Nu ar trebui oare ca fiecare să fie împlinit, să aibă în viaţa lui doar persoane adevărate, sincere? Fiecare merită respect, atenţie, să fie iubit cu adevărat. Însă, uneori, acest lucru nu se întâmplă. Să nu pierzi timpul, care este atât de preţios, păstrând în viaţa ta oameni care nu merită să se afle în ea. Să înveţi să te bucuri de micile plăceri, pe care le trăieşti în fiecare zi, doar alături de cei care împărtăşesc aceleaşi valori.

Dacă cineva pleacă din viaţa ta, să îl laşi să plece.

Fiecare eveniment care ţi se întâmplă are un anumit scop şi îţi oferă o anumită lecţie. Să nu regreţi niciodată trecutul, pentru că anume trecutul este învăţătorul tău cel mai important. Dacă vei avea grijă de binele din viaţa ta, dacă te vei gândi cum să faci să îmbunătăţeşti şi mai mult lucrurile, nu vei deveni prizonierul trecutului. 

Dacă te vei îngrijora, gândindu-te la relaţiile care au eşuat şi la persoanele care nu mai fac parte din viaţa ta, nu vei face decât să permiţi îngrijorării să îşi facă loc în inima ta. Nimeni nu călătoreşte singur prin viaţă. Drumul tău va duce anume la acele persoane, care îţi sunt sortite să îţi facă zilele mai fericite şi nopţile mai luminoase. 

Sursa :