Atunci când ai încredere totală în cineva, drept răsplată primești una din două: sau un om pentru toată viața, sau o lecție pentru toată viața

Să ai încredere nu este greșit. Chiar și atunci când la încredere se răspunde cu indiferență sau, și mai rău, cu trădare. Pentru că încrederea nu vine după propriul chef, ea vine după o succesiune de gesturi și fapte pe care le urmărești la celălalt și într-o zi înțelegi că omului ăsta ai putea să i te oferi în totalitate. Cu el ai vrea să vorbești despre orice și nu ți-ar fi frică să întâlniți împreună și binele, și răul. Apoi vine momentul, zi de zi, când îți confirmi asta. Sau, invers, îți dai seama că a fost o amăgeală.

Nu toți oamenii sunt de încredere și nu toți oamenii sunt trădători. Se întâmplă să găsești pe cineva pe care-l placi și să te rănească. Se întâmplă să descoperi în timp un om pe care nu-l plăceai de la început, și să-ți dai seama că el este tot ceea ce căutai. Un joc ce are două finaluri și niciodată nu vei ști la ce să te aștepți, niciodată nu vei ști care va fi sfârșitul. Dar numai așa vei putea să dai într-o parte tot ce e fals și numai așa vei putea să prețuiești ceea ce este corect.

Vei avea oamenii corecți și vei avea lecțiile tale de viață. Vei trăi fericirea și vei trăi suferința. Vei lupta și vei ceda. Până la urmă, vei aduna toate poveștile tale de dragoste și de viață, vei strânge toate amintirile, regretele și motivele de iubire și vei înțelege că tot întregul lor ești tu. Dar vei mai ști că, indiferent de orice, niciodată nu ai încetat să ai încredere în omul de alături, în viitor, în dragoste. Fii om corect. Fii sincer și vei primi sinceritate. Chiar dacă nu crezi în asta.

Foto: edm.com