„Atrag doar bărbați nepotriviți!” Sfatul unui psiholog despre cum să alegi corect și să găsești omul tău

Multor femei nu le merge în viața personală, pentru că mereu dau peste așa numiții bărbați „nepotriviți”. Ei pot fi drăguți și grijulii, dar plictisitori sau căsătoriți. Alții au scopuri sau plăceri contradictorii. Alții sunt buni numai în pat sau în timpul comunicării.

Mereu trebuie să jertfești ceva, iar acest lucru face imposibilă continuarea relației – vine o zi când înțelegi că ai oferit prea mult. Spui că acel bărbat este nepotrivit pentru tine, iar acest moment se repetă din nou și din nou. Problema însă este alta: bărbați potriviți există, pur și simplu tu nu te potrivești lor. Alegi pe alții, te conduci de alte criterii. Aceste criterii se construiesc la nivel subconștient. Iar subconștientul crede multe în primii oameni învățători din viața ta: părinții și profesorii. Însă cât de corectă este imaginea lor despre lume, despre ceea ce vrei cu adevărat?

Dacă dai peste bărbați nepotriviți, înseamnă că criteriile de alegere sunt incorecte. Iar criteriile sunt ca un filtru, de altfel necesar pentru a împiedica contactul cu oricine. Din păcate, sunt necesare dacă funcționează corect.

Cum să înveți să alegi bărbați potriviți și nu pe cei de o noapte? Singur, schimbând criteriile de alegere. Importante sunt următoarele criterii:

1. Calitățile obligatorii ale partenerului;

2. Calitățile dorite ale partenerului;

3. Calitățile nedorite ale partenerului;

4. Calitățile respinse din start;

5. Ce vreau și ce pot să ofer relației noastre;

6. Ce este cel mai important în relația noastră.

Pentru un rezultat bun aceste calități nu trebuie notate pe foaie, dar infiltrate în subconștient. Partea conștientă joacă un rol minim în procesul alegerii. E important să știi ce este mai important. Iată 7 metode de convingere, salvatoare pentru o alegere corectă:

1. Iubirea nu poate fi motiv de suferință sau de jertfire;

2. În dragoste nu este loc de conflict, altfel nu e dragoste, dar educație;

3. Nu iubești pentru ceva anume, iubești pur și simplu;

4. Poți să vorbești despre dragostea ta;

5. Să demonstrezi cât de mult contează această dragoste pentru tine – nu este un gest de slăbiciune;

6. Meriți iubirea pe care ți-o dorești;

7. Poți să te iubești. Uneori chiar trebuie.

Căutarea partenerului ideal e un târg. Cu cât mai mulți „cumpărători” te intersectezi, cu atât mai multe șanse sunt să găsești ceea ce cauți. Prin metoda excluderii, află că în lume sunt aproximativ 1,52 milioane de potențiali parteneri ideali, dar practic nimeni din ei nu știe de existența ta. Să găsești partenerul potrivit într-un bar e puțin probabil, acolo mergi să găsești parteneri de ocazie.

Fă ceea ce îți place, interacționează cu lumea care are aceleași interese cu ale tale. Vei întâlni oameni cu care vei putea găsi multe lucruri comune. Atunci e mult probabil ca și convingerile voastre să coincidă.

Psiholog Igor Ladanov

Sursa :