Atitudinea greșită, care omoară orice relație fericită – gânduri la care trebuie să renunți imediat

Dacă vrei să construiești o relație frumoasă, elimină toate gândurile negative. Atunci când aduci în relație emoții negative, dubii și chiar indiferență, o condamni la un sfârșit sigur.

Iată acele gânduri de care, pur și simplu, trebuie să te debarasezi:

1. Am nevoie de un partener pentru a mă simți împlinită

Trebuie să înțelegi că ești o personalitate, un om format, independent. Două persoane care gândesc astfel pot crea doar o legătură puternică și durabilă.

2. Nu vreau să-l pierd pe „El”

O astfel de idee trezește speranța de ceva perfect, fără cusur – un cadou ideal, predestinat exclusiv ție. Nu îți crea iluzii zadarnice. Apreciază obiectiv persoana de alături.

3. Nimic nu va reuși

Nu programa o dezamăgire din start. Gândul că noua relație va fi ca și precedenta, o conduce spre eșec încă de la început.

4. El nu seamănă cu fostul meu

Niciodată nu compara partenerul actual cu fostul. Sunt oameni absolut diferiți. Doar savurează compania noului bărbat și nu trăi cu trecutul în inimă.

5. El nu este genul meu

Crearea unui partener ipotetic ideal, stabilește anumite limite în realitate. Vei rămâne surprinsă, dar uneori te poți îndrăgosti de cineva care nu corespunde deloc „idealului tău”.

6. El mă va înșela

Nu pune toți bărbații în aceeași oală. Daca ai fost trădată în trecut, nu înseamnă că acest lucru se va repeta din nou.

7. Nu vreau să stric relația

Nu încerca să te schimbi total pentru relația în care ești implicată. Felul tău de a fi a și adus la formarea unui nou cuplu. Imperfecțiunile sunt normale, lucruri de care nu trebuie să te incomodeze absolut deloc.

8. Eu nu sunt pentru el

Dubiile cu referire la propria valoare afectează negativ atât stima de sine, cât și relația noastră amoroasă. Din moment ce partenerul dă dovadă de iubire, încetează să te mai subapreciezi.

9. Eu pot să îl schimb

Oamenii nu pot fi schimbați, nici nu trebuie. Învață-te să îi accepți pe cei din jurul tău, cu toate neajunsurile lor.

10. El mă folosește

O relație în care nu există încredere, nu mai trebuie să continue. Dacă ai dubii majore în privința partenerului, ar fi cazul să discuți cu el direct.

11. Dacă m-ai fi iubit, ai fi…

Nu veni cu reproșuri atunci când iubitul nu îți înțelege propriile așteptări. Uneori, acestea pot fi ridicole. Îi poți zice direct ceea ce îți dorești. Bărbatul de lângă tine nu-ți poate ghici dorințele, dar cu siguranță te poate asculta.

Sursa :