Atât timp cât stai cu fața spre trecut, tu stai cu spatele spre viitor. Gândește-te la asta

Nu vei reuși niciodată să treci peste trecut, dacă ești dependentă de el. Nu vei reuși să fii fericită în prezent, dacă constant îți aduci aminte de cine ai fost alături de cineva. Nu ai cum să iubești din nou dacă dragostea din trecut te mai face să suferi. Trebuie să înfrunți întreg trecutul cu tot cu amintirile din el și doar atunci vei reuși să depășești oameni, emoții, regrete. Atunci vei avea în fața ta un viitor.

Te cunosc. Încă te mai gândești la el, oricât de laș și indiferent a fost. Deja începi să crezi că tu ai fost pe undeva vinovată, începi să faci scenarii triste puse pe seama neputinței tale de a-l întoarce. Îl vrei alături și asta depășește orice altă stare. Nu mai gândești cu prezentul, nu-ți pasă de ce spun ceilalți, te izolezi, trăiești o lume a ta ascunsă. Iar asta e cel mai grav și dăunător. Tu trebuie să înțelegi că a fost frumos, a fost dragoste chiar, a fost bine, dar nu mai este. El a înșelat așteptările tale, el te-a trădat, el a fost indiferent sau pur și simplu el a plecat. Dincolo de el, ești tu.

Iar tu exiști în prezent! Tu ești gata să iubești sincer și cu adevărat. Tu trăiești o libertate proprie. Tu ești fericită prin ceea ce ești. Ce a fost a fost. Trecutul nu e decât o parte din viața ta, oricât de frumos nu ar fi el. Trecutul sunt lecțiile pe care trebuie să le înveți din mers. Doar așa poți să treci peste dezamăgiri. Doar așa poți să construiești un viitor, singură sau alături de cineva. De asta nu te lăsa prinsă în trecut. Nu te lăsa dusă de valurile unor amintiri. Fii aici, fericită în prezent, gata să iubești din nou, gata să-ți trăiești viața. Fii tu!

Atât timp cât stai cu fața spre trecut, tu stai cu spatele spre viitor. Gândește-te la asta! – citat cu autor anonim.

Foto: fotostrana.ru