Asumă-ți aceste consecințe, dacă vrei să te întorci la o relație toxică

Fiecare dintre noi are un trecut. Acest trecut este, întotdeauna, plin de evenimente semnificative, oameni speciali și foarte multe amintiri mai mult sau mai puțin frumoase. Și chiar dacă anume datorită lui am izbutit să învățăm, să creștem și să ne explorăm viețile, nu putem rămâne blocați în el. Și asta e pentru că acum prezentul nostru este cel care ne definește valorile, viziunile și prioritățile și pentru că e timpul să mergem înainte.

Relațiile amoroase din viața noastră nu sunt o excepție. Chiar dacă am avut parte de o experiență afectivă aparent profundă și autentică, în majoritatea cazurilor, nu e o decizie prea bună să o reînoim. De ce? Pentru că oamenii nu pleacă niciodată de-acolo unde se simt, cu adevărat, fericiți. Ei pleacă de la oamenii, care lasă o amprentă toxică asupra sufletului lor, care-i rănesc, îi suprimă sau le lasă indiferenți.

Dacă, însă, alegi să te lași pradă dorului, care este de natură iluzorie, chiar dacă nu-ți dai seama, va trebui să-ți asumi câteva consecințe grave. Iată care sunt unele dintre ele!

Te vei întoarce acolo de unde ai început

Adevărul este că, alegând să te întorci la el/ea, cel mai probabil, îți imaginezi că de-acum înainte, lucrurile vor fi diferite. Dar, din păcate, te înșeli. Oamenii nu se schimbă atât de simplu și rapid. Ei sunt rareori dispuși să renunțe la obișnuințele, convingerile și viziunile lor anterioare, chiar dacă sunt conștienți că anume din ele au derivat atât de multe greșeli ale trecutului lor. De aceea, vei ceda sentimentului împovărător de singurătate și te vei întoarce la același om de la care ai fugit. Și vei fi rănită din nou, doar că de data aceasta va durea mai tare…

 Munca ta psiho-emoțională se va pierde în van

Ai dat dovadă de un act de curaj autentic, lăsând în urmă trecutul tău toxic, chiar dacă asta însemna să depui efort psiho-emoțional incredibil. Ai făcut-o. Ai mers înainte. Ai fost înțeleaptă și fidelă propriilor tale viziuni despre ce este mai bine pentru tine. Dar în momentul în care procesul tău de vindecare părea să fie mai dureros ca oricând, ai cedat. Te-ai întors la sursa ta de nefericire și ai aruncat în van toate lucrurile asupra cărora ai lucrat atât de asiduu tot acest timp. Ai egalat cu zero toată munca ta spirituală și ai ales să te lași pradă tentației de moment. Liniștea ta spirituală s-a transformat în tulburare, iar mândria de sine în dezamăgire.

Dacă nu-ți place acest scenariu, găsește în tine forța de a rezista!

Vei renunța la o variantă mai bună, pe care ai putea să o ai

Atunci când îți asculți vocea toxică a inconștientului, care tinde să-ți spună că nu ești suficient de bună, tinzi să crezi că meriți nefericirea pe care o experimentezi. Totuși, chiar dacă este o muncă titanică, e important să substituim această voce cu anumite convingeri pozitive despre noi înșine. În caz contrar, ne vom mulțumi cu puținul, chiar dacă avem în noi extrem de multă frumusețe lăuntrică și potențial intelectual, pentru a lua tot ce e mai bun și mai calitativ de la viață.

Dacă îți dorești un om alături de care să crești într-un mod non-toxic, care să te învețe ce înseamnă iubirea absolută față de sine și alții și care să-ți ofere tot sprijinul lumii, mergi înainte. Îl vei găsi într-un final. Pur și simplu, nu te mulțumi cu lucrurile, care-ți provoacă durere în orice formă a ei. Niciodată!

Daniela M.