Așteaptă bărbatul cu care îți va fi ușor

Iubirea nu e durere.

E greșit când percepi dragostea drept suferință. O relație sănătoasă nu are nevoie de sacrificii. Totodată, iubirea nu înseamnă obsesie. Acolo unde e iubire, emoțiile tale și o parte din al tău comportament nu va fi controlat de partener. Dragostea nu se măsoară prin profunzimea suferinței, ci prin calitatea timpului, a emoțiilor și a sentimentelor pe care le trăiești.

Dragostea nu-ți provoacă rău.

Într-o relație sănătoasă partenerii comunică. Rolurile pe care le au nu sunt rigide, iar comunicarea nu este limitată doar la rolurile care li se potrivesc. Au libertatea să-și exprime dorințele, nevoile și sentimentele. Sunt alături, chiar și atunci când a lor relație trece printr-o criză. Există egalitate între parteneri și nici unul dintre ei nu deține controlul absolut. De asemenea, nu se profită de slăbiciunile celuilalt și nu se folosește manipularea drept modalitate de îndeplinire scopuri proprii.

Iubirea cu care nu-ți este ușor.

Atunci când te afli într-o relație nesănătoasă, e greu de recunoscut acest lucru. Încerci să negi că omul de alături îți proavoacă rău, că nu ești fericită în acea relație. Inventând o mie și una de scuze. S-ar putea chiar și să te învinovățește pentru neajunsurile afective și materiale din relație.

Îți asumi prea multe responsabilități și obligații. Iubirea cu care nu-ți este ușor te epuizează mental, emoțional și fizic. Trăiești mai mult cu amintirile frumoase din trecut, pentru că în prezent rezervorul afectiv din al tău interior este gol.

Nu trebuie să faci sacrificii pentru a fi iubită.

Când relația în care ești implicată este disfuncțională vei avea tendința să faci mult mai mult decât ți se cere. De exemplu: vei fi mai afectuoasă, mai atentă, mai flexibilă. Dar nici nu vei conștientiza că după această tendință se află o problemă. Nu ești iubită și nici nu iubești. Există doar frica de a rămâne singură. Frica abandonului se cultivă încă din fragedă copilărie. Atunci când copilul a simțit lipsa unui părinte.

Așteaptă iubirea cu care îți va fi ușor.

Dintr-o relație toxică se pleacă. Dacă vei persista într-o astfel de relație riști să-ți stopezi propria ta dezvoltare personală. Procesul de rupere pare devastator. Doar că nu despărțirea este sursa durerii, ci însăși relația. Nu-ți fie rușine și nici frică să ceri ajutorul unui psihoterapeut, psiholog, prieteni, părinți.

Alegete-te pe tine, mai întâi de toate, pune-ți niște scopuri pe care vrei să le îndeplinești. Ascultă-te. Învață din greșelile comise și implică-te într-o relație sănătoasă – acloo unde iubirea nu va mai fi asociată cu durerea.

Cu drag, Mary!