Astăzi tot mai des găsești lucruri pe jumătate. Telefon fără butoane, uși fără mânere, oameni fără minte și relații fără sentimente

Întotdeauna avem sentimentul că ceva ne lipsește. Pe bună dreptate, astăzi tot mai rar trăim momente de împlinire, tot mai rar găsim fericirea maximă și tot mai puțin ne simțim un tot întreg lângă cineva. Fie că mereu căutăm unde nu trebuie sau că singuri nu punem prea mult suflet în ceea ce trăim, lucrurile se leagă pe jumătate iar la finalul unei vieți suntem în stare doar să spunem că prea puțin am iubit, prea puțin am oferit și de prea multe ori am ținut cont de părerile celorlalți. Pentru că ceea ce trăiești pe jumătate vine din ceea ce oferi pe jumătate.

Astăzi tot mai greu este să-ți găsești dragostea fără a implica altceva decât sufletul. Cu un cont în bancă, o mașină bună, un mușchi mai tare și o femeie frumoasă ai lumea la picioare. Lucrurile se schimbă, evoluează, se refac. De aici și relații pe bază de contract și familii care există doar pentru că cei doi au copii comuni. Doar că responsabilitatea și implicarea au rămas aceleași. Ca și încrederea. Toate sfaturile despre cum să ai o relație fericită nu au sens, odată ce nu le aplici. Toate momentele care te fac să fii cu cineva nu se leagă, dacă nu faci nimic ca să fii cu acel cineva.

Lucruri pe jumătate înseamnă și implicare pe jumătate. Iubire pe jumătate înseamnă și nefericire. Dorințe spuse cu jumătate de gură înseamnă și neîmplinire. Cei care nu doresc mai mult au mai puțin, iar cei care au mai puțin suferă mai mult. Totul se poate potrivit în cuvinte și când dai să aplici îți dai seama că nu se mai potrivește nimic. Pentru că atât de mulți spun și atât de puțini fac. Pentru că dragostea astăzi e un instrument, nu o emoție. Majoritatea așa și trăiesc o viață: pe jumătate. Puțini iubesc total. Puțini se găsesc unul pe celălalt. Puțini sunt fericiți o viață. Și totuși, să lupți, să cauți sau să aștepți merită totul și mai mult decât atât.

Astăzi tot mai des găsești lucruri pe jumătate. Telefon fără butoane, uși fără mânere, oameni fără minte și relații fără sentimente.