Astăzi nu vei impresiona pe nimeni cu o nuntă de milioane. Dar vei impresiona prin o căsnicie care să facă toți banii din lume

Să fii fericit o zi și apoi să rămâi nemulțumit o viață nu este o alegere. Să dai ani buni de certuri și neînțelegeri pe o zi specială tot nu este o alegere. Într-o relație și mai ales într-o căsnicie alegerile le faci după cât de bine te simți lângă omul iubit și cât de multe ai vrea singur să schimbi pentru celălalt. Poți să trăiești euforia unei clipe fără a avea convingerea că aceasta va continua la nesfârșit sau poți să pornești din clipa aia să construiești. Totul depinde de tine și de alegerile tale.

Cu siguranță ziua în care vă puneți inel pe deget nu înseamnă atât de mult cât contează zilele de după. Abia după ce pleacă oaspeții și se mănâncă ultima felie de prăjitură vă dați seama că viețile voastre sunt legate pentru totdeauna, că supărările fără motiv nu mai merg și nici refuzul de la realitate nu mai e o soluție. De azi înainte sunteți un tot întreg cu două caractere diferite care altă cale decât să întemeieze o familie nu au. Sau poate că și au, dar sigur această cale nu presupune să rămână împreună. Relațiile de durată nu se țin de momente de suprafață. Te căsătorești, ești fericit atunci, e fericit și omul de alături, dar ce se întâmplă după?

Iar după alegi să construiești sau să fii indiferent. Pentru că nu uimești pe nimeni cu un moment de excepție, dar poți surprinde pe mulți cu o relație sănătoasă. Una care să nu țină cont de lume, dar de felul vostru de a vedea lumea. Una care să crească pe zi ce trece. Pentru că nu crești din cuvintele spuse de invitați în ziua nunții, dar din cuvintele și faptele voastre spuse și demonstrate unul altuia. Contează să știți ce vreți de la viața asta comună și cum veți răspunde momentelor mai bune sau mai puțin bune. Căsnicia în care înțelegerea e mai importantă ca banii aduce împlinire. Iar banii vin de la sine. Și fericirea vine. Și se trăiește.

Astăzi nu vei impresiona pe nimeni cu o nuntă de milioane. Dar vei impresiona prin o căsnicie care să facă toți banii din lume.