Așa comportament are bărbatul, care merită toată încrederea ta

Încrederea este ca o oglindă. Dacă se sparge, putem încerca să o lipim, dar rămân fisurile. Rămân urme. Încrederea este fundamentul oricărei relaţii. Este ca o ancoră, care ne ajută să stăm împreună chiar şi în cea mai puternică şi groaznică furtună. Desigur că este nevoie de mult mai mult, dar încrederea este anume piatra de temelie fără de care relaţiile se prăbuşesc. 

Când întâlnim un bărbat, în fiecare zi descoperim câte lucruri avem în comun, comunicăm şi ne distrăm de minune, dar ceva ne opreşte, ceva nu ne permite să avem deplină încredere în el. Trebuie să depăşim neîncrederea. Motivul poate fi că acest bărbat încă nu ne-a câştigat această încredere. Doar că nu putem trăi mult timp cu  frica că vom fi părăsiţi sau vom fi înşelaţi. Încrederea nu poate fi câştigată într-o zi.

Pentru a stabili o bază solidă de încredere într-o relaţie, este nevoie de eforturile a doi parteneri. Trebuie să fim foarte sinceri unul cu celălalt, chiar dacă acest lucru ne face vulnerabili. Trebuie să fim înţelegători şi fideli, anume aşa vom câştiga încrederea unui partener.  Orice persoană, dacă ne adâncim în sufletul său, va găsi urme de îndoială sau anumite poveri ale trecutului. Dacă această persoană a avut multe trădări şi dureri în timpul vieţii sale, îi va fi foarte greu să aibă încredere în cineva. 

Încrederea este ceva foarte valoros, nu este ceva ce poţi oferi oricui. Iată câteva semne pe care să le căutăm la o persoană ca să ştim dacă putem avea sau nu încredere în ea: 

1. Îşi recunoaşte greşelile

Cu toţii facem greşeli, iar acest lucru este unul firesc. Este foarte important să putem să ne acceptăm greşelile, să medităm asupra lor, să cerem scuze şi să le corectăm. Ambii parteneri trebuie să fie sinceri unul cu celălalt şi să-şi asume responsabilităţile pentru greşelile făcute. Dacă omul de lângă noi este de încredere, nu va ascunde nimic. 

2. Transparenţă absolută

Cu toţii avem nevoie de spaţiu personal şi limite sănătoase. Există o linie clară între aceste lucruri şi lipsa de devotament. Telefoanele şi site-urile de întâlniri sunt obiectele principale pentru bărbaţii predispuşi să înşele. Dar asta nu înseamnă că trebuie să verificăm apelurile sau listele de contact. Acest lucru indică capacitatea noastră de a avea sau nu încredere în cineva. Dar dacă partenerul nostru mereu este alertat şi nu permite nici să îi fie atins telefonul, acest lucru ar trebui să ne pună pe gânduri.

Ceva nu este în regulă. Transparenţa absolută este crucială într-o relaţie. Dacă partenerul nostru pleacă în altă cameră, pentru a vorbi cu partenerii săi de afaceri, este considerat un lucru normal. Dar dacă nu vorbeşte la telefon cu nimeni în prezenţa noastră, este deja un semn de alarmă. Comunicarea este cea mai eficientă în acest caz. 

3. Reţelele de socializare

Reţelele sociale sunt locul unde majoritatea tinerilor moderni îşi creează o anumită imagine pentru lumea exterioară. Această imagine, de multe ori, nu corespunde realităţii. Deci, dacă partenerul nostru ignoră constant mesajele, comentariile, etichetările şi postările noastre, ceva nu este bine. Dacă nici nu avem poze împreună, atunci el încearcă să ascundă de ceilalţi relaţia noastră. Ar trebui să fim foarte atenţi la acest aspect.

4. Îşi demonstrează seriozitatea sentimentelor sale

Un bărbat cu adevărat îndrăgostit nu mai caută cum să facă să atragă atenţia unei alte femei, indiferent de cât de frumoasă nu ar fi, pentru că el este mulţumit şi împlinit alături de cea cu care este acum. El nu trebuie să mai flirteze cu altcineva. 

5. Rudele şi prietenii săi ştiu de o nouă relaţie

Noi nu ar trebui să fim noul trofeu al unui bărbat, pe care el să îl arate tuturor. Totuși, dacă partenerul nostru ne iubeşte, ar trebui să ne facă cunoştinţă cu familia sa şi prietenii săi. Făcând asta, el demonstrează că adoră să se afle în compania noastră, că nu-i este rușine, este mândru că anume pe noi ne-a ales în viaţa sa. 

Sursa :