Arta de a face cele mai bune complimente! Iată cum poți să-i cucerești pe toți, folosind un truc simplu

Există o tactică la care apelez ori de câte ori am nevoie să aflu ceva de la o persoană. Îi captez privirea şi îi zâmbesc. După asta, clar şi succint îi cer ajutorul sau întreb ceea de ce am nevoie.

Chiar dacă persoana nu mă poate ajuta, eu îi mulţumesc şi îi spun compliment.

Un zâmbet şi un compliment au un efect garantat de fiecare dată. Următoarea dată când cer ajutorul acestei persoane, cel mai des, îl primesc.

Secretul e simplu: atunci când spui un compliment, el trebuie să fie sincer.

El nu trebuie să fie banal sau prea îndrăzneţ. Pentru aceasta trebuie să dezvolţi în tine spiritul de observaţie şi să fii atent la calităţile altora.

Încearcă un astfel de experiment: în fiecare zi caută o trăsătură pozitivă la fiecare persoană cu care comunici.

Iar cel mai important sfat e să începi de la tine. În fiecare dimineaţă, privindu-te în oglindă, trebuie să-ţi spui că te accepţi așa cum eşti şi că te iubeşti astfel. Apoi întreabă-te ce poţi să faci pentru tine astăzi?

Pentru unii această activitate pare extrem de grea. Adesea ne criticăm în exces pentru fiecare greşeală. Astfel, pentru a putea iubi şi accepta oamenii din jur trebuie, pentru început, să-ţi iubeşti propria persoană.

Pentru a uita o dată şi pentru totdeauna de autodistrugere este necesar să-ţi construiești o nouă deprindere. Dacă vei face asta în mod repetat timp de 21 de zile, acest lucru îţi va aduce cele mai uimitoare rezultate.

Trebuie să repeţi cât mai des fraza scriitoarei Louise Hay: Mereu procedez atât de bine, pe cât pot la moment. Tot ce mi se întâmplă în viaţă este o experienţă indispensabilă şi joacă în folosul meu.

Anume această afirmaţie te scapă de acel conflict interior care îţi răpeşte din energia pozitivă.

Învăţând să-ţi primeşte personalitatea în forma ei actuală şi găsind frumosul în tine, vei putea face acelaşi lucru în raport cu alţii.

Sursa :