Arma cea mai letală cu care omul se autodistruge e gândul

Majoritatea oamenilor gândesc prea mult, sunt stresați, panicați de realități sau de amintiri care le domină prezentul. Atunci ei nu mai pot crea gânduri sincere, care să aibă la bază scopul de a le ajuta să se dezvolte, și nu să se adâncească în prea multe griji, steoretipuri, superstiții. Sunt prea multe întrebări și prea puține răspunsuri care să ajute cu adevărat. Și e grav: gândim mereu mult și nesocotit. Ne gândim la foști sau foste, la amintiri din trecut, la un viitor nesigur, la prostii care ne macină prezentul. Și greșim atât de mult.

Cât de straniu ar suna, dar arma cea mai letală cu care omul se autodistruge e gândul. Nimic nu te poate omorâ lent și crunt ca gândurile pe care le porți cu tine o viață. Așa riști să pierzi cele mai importante momente din viața ta. Gândindu-te prea mult la cum e corect să trăiești, să iubești sau să iei o alegere uiți să trăiești clipa, viața. Cu cât mai mult continui să-ți chinui mintea cu imaginații și concepții devastatoare, riști să te autodistrugi. Trebuie să-ți faci ordine în gânduri și în suflet, ca să poți să fi stăpân asupra situației.

Imaginează-ți că ții un pahar de apă timp de o săptămână, atunci brațul tău va paraliza. Așa se întâmplă și cu mintea ta, devine o legumă cu prea multe gânduri și atât. Ceea ce trebuie să înțeleagă oamenii e că unele lucruri în viață merg de la sine: iubești pentru că așa simți, ai cunoscut un om care ți-a dat viața peste cap, fiindcă acesta a fost scopul lui în viața ta, greutățile apar pentru a te învăța ceva, iar viața nu ar mai fi atât de interesantă dacă nu ar exista și zile înnorate. Toate au un rost și toate momentele trebuie primite corect, rezolvate la timp, discutate și analizate. Atfel vei putea să te salvezi, să eviți  propria distrugere.