Arderea emoțională a relațiilor: 3 semne pe care nu le poți ignora

Ești îngrijorată de relația ta. Pauzele dintre certurile tale cu partenerul de viață sunt tot mai scurte, iar procesul de împăcare necesită tot mai mult timp și energie.

Se pare că ați pierdut legătura fizică și emoțională unul cu altul, iar scânteia care a fost între voi la început, nu mai există.

Situația este sumbră. Înțelegi că trebuie să lucrezi asupra relației tale, dar nu poți găsi motivația să faci acest lucru. Chiar dacă mai aveți cu partenerul escapade romantice, de îndată ce reveniți la rutina obișnuită, ambii vă sufocați în neînțelegeri.

Și nu faceți nimic.

Între timp, situația se înrăutățește, obiceiurile proaste se înrădăcinează, mulțumirile se acumulează și nici nu ai timp să privești în jurul tău, că deja te afli în zona de ardere emoțională.

Există 3 tipuri principale de epuizare emoțională, care pot fi descrise astfel:

1. Detașare și cinism

Te simți detașată de partenerul tău, ești din ce în ce mai cinică și ai o atitudine din ce în ce mai negativă în ceea ce privește comportamentul său, felul în care vorbește sau spune ceva, cât și alte chestii individuale.

Ai început să crezi că al vostru cuplu nu mai are nici o șansă de viitor. Nu vrei să admiți acest lucru, dar câteodată te gândești dacă e posibil să găsești o opțiune mai bună.

2. Ai încetat să mai crezi în relația ta și te simți ineficientă

Tu însăți pui capăt relației tale. Tu însăți încetezi să mai faci eforturi și nu mai vrei să petreci timp cu partenerul tău. Intimitatea fizică s-a stins la fel ca și conexiunea emoțională. Nici nu mai știi ce să faci în continuare. Uneori doar vrei să pleci ca să fii departe de toți și de toate.

3. Epuizare fizică și emoțională

Relația te epuizează. Înțelegi că aceasta necesită atenția ta, dar nu mai ai suficientă energie sau motivația pentru a continua să mergi mai departe. Chiar și gândul la o întâlnire romantică te face să te simți epuizată și fără stare.

Orice relație frumoasă și puternică are nevoie de timp, sentimente, muncă în echipă. Dacă toate acestea nu sunt, o relație este sortită pieirii. Dacă simți că nu mai ai nici un fel de sentimente pentru partenerul de lângă tine, pleacă!

Nu trăi într-o relație în care nu te simți bine, în care nu iubești sau nu ești iubită.

Sursa :