Ar trebui să avem grijă cui oferim loc în sufletul nostru. Unii intră doar ca să-și șteargă picioarele

Nu fiecare om își are loc în viața noastră, dar mai ales în sufletul nostru. Găsim potrivit să fim corecți și buni, până în clipa când suntem trădați și înșelați. Atunci ne blocăm în propria lume și refuzăm orice contact cu fericirea. Însă ce-ar fi dacă am anticipa acest moment? Ce-ar fi dacă am avea mai multă grijă atunci când oferim loc în sufletul nostru? Ce-ar fi dacă am iubi mai mult, și nu pe mai mulți?

Suntem mai buni decât trebuie, și nu cu cine trebuie. Suntem indiferenți și reci cu oamenii care ne doresc binele. Și atunci fie suntem răniți, fie regretăm. Păstrăm cel mai frumos și sacru loc în sufletul nostru pentru profitori. Dacă ar fi totul invers, dacă am deschide ușa sufletului pentru oameni sinceri și corecți, am fi fericiți. De ce n-am tinde spre asta? De ce n-am gândi mai mult înainte să simțim?

Alegerile ne definesc deciziile și deciziile ne arată unde am greșit și unde am procedat corect. În dragoste însă, lucrurile stau puțin diferit. Uneori iubim și apoi gândim și de asta facem posibilă  apariția unor nemernici sau a unor fete de bani gata în viața noastră. De aceea e mai bine să cauți cu grijă și să iubești cu grijă, decât să cauți la nimereală și să iubești orbește. Păstrează loc în sufletul tău doar pentru cei care merită.

Ar trebui să avem grijă cui oferim loc în sufletul nostru. Unii intră doar ca să-și șteargă picioarele.

Foto: desmotivationes.es