Ar fi trebuit să ne naștem acum 200 de ani. Sufletele noastre nu mai sunt la modă

Oamenii sinceri nu mai sunt apreciați. Oamenii care pot iubi cu adevărat nu mai sunt luați în serios. Oamenii cu suflet deschis, cu sinceritate și dorința de a trăi fericit nu mai sunt căutați de alți oameni. A devenit la modă să îți bați joc de alte suflete, să profiți și să pleci, să rănești și să nu-ți pese. Empatia a rămas undeva departe în trecut, iar înțelegerea s-a dus naibii odată cu rețelele de socializare și cu orgoliul în creștere al fiecăruia. Oamenii sunt tot mai goi pe dinăuntru și e păcat.

Nu mai e actual să oferi, să lupți pentru un om drag, să susții, să te implici. E simplu. Cucerești o femeie cu o mașină scumpă. Îți etalezi formele seducătoare. Cucerești, dar nu păstrezi. Și atunci, de ce își mai doresc unii relații fericite, dacă nu se implică? De ce mai vor înțelegere, dacă râd de cei care își deschid sufletele? De ce e lumea atât de rea și tot această lume vrea împlinire? De ce e atât de multă perfidie?

Ne poticnim de propriile piedici puse în dragoste. Ne alungăm fericirea după ușă, convinși că a venit să ne ia din ce avem. Dar oare avem ceva? Ne satisfacem plăcerile de-o clipă și uităm de împlinirile de-o viață. E corect oare? E bine? Suntem prea mici pentru o lume atât de mare și totuși putem fi atât de mari cu sufletele noastre. Dar nu, sufletul nu mai este la modă. Mașinile luxoase sunt, silicoanele sunt, cuvintele false sunt. Și e păcat. Dincolo de asta, trebuie totuși să alegi. Tu decizi cine să fii și pe cine să ai alături. Tu decizi ce te reprezintă. Și poate că, dacă ai grijă de sufletul tău, acesta va fi iubit și apreciat de cineva. Păstrează visurile tale, păstrează fericirea ta, păstrează dragostea.

Foto: hammihan.com