fb

Am vorbit cu bărbați care mi-au răspuns urât: „Pentru ce mai ești femeie, trebuie să ai grijă de casă”

Unii bărbați sunt de părere că a face ordine în casă, a găti, a juta copiii la teme, a călca haine și alte treburi de genul trebuie să le facă doar femeile. Am vorbit cu bărbați care mi-au răspuns urât: „Pentru ce mai ești femeie, trebuie să ai grijă de casă.” Am vorbit și cu femei care se plângeau pe soți că nu le ajută și nici nu le înțeleg că a avea grijă de copii și casă nu e atât de ușor. A cui e vina că bărbații gândesc astfel? A femeilor. Da, a voastră, dragi femei.

Voi, cele care vreți să fiți ajutate și susținute educați viitori bărbați să nu facă treburi în casă. „Dragul mamei nu spăla vesela, nu e lucru de bărbat”, aceasta a fost fraza unei cunoscute către baiatul ei. Vreți susținere, dar educați greșit pe proprii copii. Cum vor exista bărbați care să dea cu aspiratorul, dacă mamele i-au educat să nu o facă? Cum vor exista bărbați care se bazează pe reciprocitate, dacă nu au ca model pe mami și tati? Cum vor fi bărbați care își vor aștepta iubita cu o prăjitură gustoasă, dacă de mic copil i s-a interzis să gătească, pentru că e băiat? Ce plantați, aceea aveți.

„Fii bărbat, un bărbat e înțelegător, susține, ajută, iubește sincer. Unde scrie că bărbatul nu trebuie să facă treburi „femeiești”? Crezi că o femeie e obligată să aibă grijă de tine? Să știi că o femeie poate să facă și treburile bărbătești, și de multe ori lucrează ca un bărbat îndeplinind cele mai grele munci. Așa că dragul meu, nu te crede superior doar pentru că ești mascul.” E sfatul mamei mele către fratele meu. O dau exemplu acelor femei care vor ajutate, dar nu realizează că dacă dorești ceva bun trebuie să plantezi o semință bună, apoi să ai grijă de ea foarte bine, să-i daruiești ce ai tu mai bun, ca să dea roade bogate.

Cu drag, Mary!