„Am învăţat să trăiesc cu o femeie!” Iată cum arată adevărata dragoste (e altfel decât se scrie în romane)

Am învăţat să trăiesc cu o femeie. Nu e aşa ca în romane. De exemplu, nu ştiam că părul ei lung nu înseamnă doar o trăsătură frumoasă şi elegantă, ci şi atenţie din partea mea. Atunci când ea e culcată langă mine, trebuie mai întâi să îi iau părul de pe pernă şi apoi să mă alătur pe pat. Cu timpul te deprinzi.

Nu ştiam că dacă are dispoziţie proastă, imediat trebuie să o îmbrăţişez, iar după să o calmez. La mine totul e diferit. Când eu mă simt aiurea, nu-mi place să fiu interogat, în aşa moment am nevoie să fiu singur.

Nu ştiam că dacă ea niciodată nu-mi cere ajutorul, mereu îl aşteaptă. „Nu atinge, fac eu singur”. „Şi eu pot…” Nu, nu poate! Mai corect aşteptă când eu am să insist. Pentru ea e important să se simtă femeie.

Dacă nu îi vei permite să ridice nimic mai greu decât un buchet de tradafiri, vei observa că are dispoziţie proastă din ce în ce mai rar, iar zâmbetul nu-i dispare niciodată.

Nu ştiam că femeia nu e doar o amantă cu care împarţi dormitorul, baia şi masa. Ea îţi eşte şi un prieten ce trebuie ascultat atent. Să auzi când asculţi, chiar dacă îţi spune lucruri neimportante.

Femeia nu este o enigmă, nu. Şi la fiece întrebare eu pot primi un răspuns, dacă voi fi puţin mai atent. Ea mereu spune de ce are nevoie. Mereu! E straniu când bărbaţii afirmă că nu ştiu ce vor femeile. Cel mai probabil ei nu vor să ştie.

Nu ştiam că relaţiile nu înseamnă „eu”, ci „eu” la pătrat. Fiecare trebuie să facă câte un pas în direcţia unul altuia. Dacă mereu stai pe loc în timp ce a ea îţi vine în întâmpinare, rişti ca ea să treacă pe lângă tine.

Să faci ceva „înapoi” – înseamnă să beţi ambii aceeaşi otravă. Trebuie să scapi de ceea ce omoară şi să iei ceea ce îmbată.

Răzbunarea îţi oferă doar un rezltat. Nu neapărat unul bun. Îţi recomand să dai „înapoi” tandreţe şi o vei primi la rândul tău din nou.

Nu ştiam că senzaţia de iubire nu se află în stomac, ci în vîrful degetelor când o atingi.

Sursa :