Am învățat să nu mă mai consum pentru oameni profitori, reci și indiferenți

Am stat lângă oameni care doar profitau de iubirea și înțelegerea mea, iar atunci când nu le-am făcut pe plac s-au întors cu spatele și au plecat. Pentru că ei credeau că sunt obligată să fac doar cum vor ei. Nu țineau cont de sentimentele mele, de aspirații și de prioritățile pe care le am. Se credeau perfecți și mereu mă învinuiau pentru orice greșeală existentă și inexistentă. Astfel am pierdut prieteni (care doar se declarau prietenii, pentru că prietenii adevărați țin cont de ceea ce-ți place și de ceea ce te deranjează), am rămas fară iubit și fără cei care mă iubeau, desigur o făceau declarativ.

Chiar dacă le-am oferit multe, i-am ajutat și niciodată nu i-am bârfit, criticat, i-am respectat chiar și atunci când ei mi-au vorbit urât, m-au jignit, au spus minciuni despre mine, și m-au făcut să mă simt de nimic. Au plecat ușor din viața mea reproșându-mi că eu sunt vinovată pentru tot. Vinovată că nu mai vreau să fiu mințită, să aud despre mine minciuni, că m-am plictisit să demonstrez că îi iubesc și îi respect, că nu mai am puteri să lupt pentru fericirea lor, că vreau și eu să fiu iubită, înțeleasă și încurajată.

Acum îmi știu prețul. Am învățat să mă gândesc la mine și să-mi pun întrebarea: ,,Câți se gândesc la mine, câți mă iubesc sincer, mă respectă, mă acceptă cu bune și rele?” Am învățat să nu mă mai consum pentru oameni profitori, reci și indiferenți. Am învățat să mă las iubită doar de bărbați corecți și buni. Atunci când plângi pentru unii oameni, când le oferi, timpul și iubirea ta, când renunți la visurile și dorințele tale, când te gândești la unii oameni și ai face orice pentru ei, atunci întrebă-te daca ei merită ceea ce le oferi. Întreabă-te câți merită iubirea ta sinceră. Întreabă-te dacă are rost să lupți pentru fericirea lor. Întreabă-te daca ei se gândesc la tine, dacă sunt sinceri cu tine sau doar profită.

Cu drag, Mary!