„Am înșelat-o cu cea mai bună prietenă a ei. Nu vreau decât să-i transmit un mesaj”

El este Cătălin. A iubit, a greșit, a regretat. Și acum mai regretă. Atunci când a înțeles că nu mai poate schimba nimic, a îndrăznit să-i scrie ei. Un mesaj sincer și fără ocolișuri.

„Sunt un prost. Încep prin a-mi recunoaște prostia mea de bărbat care a înșelat. Am greșit mult, prea mult ca să mai pot fi iertat și nici nu aștept cuvinte de împăcare. Nu are cum. Nu scriu ca să primesc iertarea ei, scriu ca să mă iert pe mine. Sunt momente într-o viață de bărbat când tentația e mai puternică ca niciodată și abia atunci se vede dacă reziști și rămâi fericit pe viață sau primeșt io plăcre de moment și apoi ajungi nefericit. Eu nefericit sunt. 

Am cunoscut-o pe Livia încă din facultate. O știam și pe Laura, prietena ei cea mai bună. Abia mai târziu am înțeles că Laura mă iubea orbește și căuta să fie a cu mine. Eu însă o iubeam pe Livia. Și ea pe mine mă iubea. Eram un tot întreg și recunosc, eram gata să dau tot pentru ca femeia asta să rămână a mea pentru toată viața. Ne mergea bine, ne-am și logodit în scurt timp. Apoi după doi ani a venit ziua cu pricina, cel mai mare coșmar al meu. Îmi asum tot ce s-a întâmplat și regret că s-a întâmplat. Laura a avut grijă să rămânem în doi la o petrecere. Eram amețit, m-a ademenit, m-a sărutat… în fine, a fost. Vreau să vă zic că nu contează nici felul, nici circumstanțele în care ați înșelat. Trădarea rămâne trădare. Iar eu am trădat visurile mele și al e Liviei. 

Sunt un bărbat corect și așa tind să fiu mai departe. N-am putut să trăiesc cu gândul c-am înșelat. Am mărturisit vina, a plâns, a plecat. Acum e pustiu și e trist și nici cuvintele parcă nu se mai leagă. Nimic nu se mai leagă. Vreau doar să-i spun micuței mele că tot ce-i doresc mai mult e să fie fericită. Da, aș lăsa din fericirea mea pentru fericirea ei. Aș da tot pentru ca ea să fie bine. Oricum mi-am promis că o voi veghea o viață și-i voi fi indirect aproape. Știu că nu speli o greșeală nici cu o sută de fapte bune. O femeie ca Livia nu poate ierta așa simplu. Ultima dată mi-a zis că are nevoie de timp. Eu sunt gata să aștept și o viață. Mi-am învățat lecția, dacă o pot numi lecție. Am fost un prost care a cedat unei tentații. Acum sper și trăiesc cu speranța asta. Sper că o voi ține din nou de mână, pentru că din acel moment nu i-aș mai da drumul niciodată. Și da, eu mai sper că vom avea doi copii, o fată și-un băiat, așa cum vorbeam odată. Voi nu greșiți, nu greșiți, că riscați să pierdeți tot. Și pe voi riscați să vă pierdeți. Te iubesc, Livia.”

Foto: ilovehatephoto.com