Iată ce trebuie neapărat să audă fiecare bărbat de la femeia iubită

Cu toţii ştim că femeile adoră complimentele. Mai ales cele spuse de oamenii dragi. Cuvintele de încurajare sunt în stare să inspire orice om. Aş spune, îndeosebi un bărbat. Acest lucru rămâne pe seama ta – a partenerei de viaţă. Susţinerea corectă e capabilă să schimbe complet viziunile unui bărbat asupra vieţii, să-i contureze şi să-i fortifice aspiraţiile. Aici dispare stereotipul că bărbaţii nu iubesc să vorbească, discuţiile cu ei sunt necesare şi nu trebuie să-ţi fie frică să-i spui ceva plăcut. Iată câteva lucruri care e cazul să i le spui unui bărbat:

Scuză-mă

Vom începe cu ceva, la prima vedere evident, însă dificil. Nu ştiu din ce motiv, dar femeile nu prea obişnuiesc să-şi ceară scuze. Acest lucru e important pentru un bărbat. El nu aşteaptă de la tine regrete exagerate, doar gestul de a-ţi accepta greşeala şi a-ţi cere iertare, acest fapt va ameliora acea barieră a neînţelegerilor după o ceartă.

Dacă bărbaţii nu-şi arată supărările demonstrativ, atunci, la sigur, îi vei surprinde încântarea când îi vei spune „scuză-mă”. Acest ,,scuze”, nu arată atât incertitudinea ta, cât atitudinea ta faţă de el.

Ca un copil mic!

Da, anume acestă expresie ( sau cele asemănătoare) îi vor fi pe plac iubitului tău. Faptul că suntem „copii mari” nu este un lucru nou. Dar toate condiţiile înconjurătoare sunt îndreptate sree ceea ca noi să ,,creştem”, să devenim maturii ăia tipici cu probleme şi fețe sumbre. Bărbaţii cel mai des fac asta în societate, acasă însă, ei vor să-şi exteriorizeze firea copilăroasă.

Totuşi, e de menţionat că acum ne referim la bărbaţii adecvaţi. Dacă sare cu prietenii pe canapea – acesta chiar nu e un semn bun. Pe de altă parte, dorinţa de a se juca la calculator sau de a face haz pe seama motanului este cam stupidă, dar acceptabilă şi chiar necesară.

Astfel bărbaţii compensează zilele pline de seriozitate. Aşa că nu ezita să-i zici că observi atunci când din apărător devine copil, iar tu nu eşti contra. Dacă bărbatul-copil se va simţi comfortabil cu tine, atunci şi bărbatul-matur va fi cu adevărat ataşat de tine.

Putem încerca să facem astfel

Nu „trebuie să facem aşa!”, e important ajutorul reciproc şi dubla participare. E primit ca bărbatul să fie cel care soluţionează problemele. Dar se întimplă că el întîmpină dificultăţi în rezolvarea lor. El fie nu vede soluţia optim, fie nu ştie cum ea poate fi pusă în funcţiune. Dacă ştii unele modalităţi ce ar putea veni în ajutor, trebuie să acționezi. Şi chiar dacă nu ai o idee eficientă în privinţa problemei create, oricum implică-te. El va obsera anume participarea ta şi nu se va simţi singur.

Mulţumesc

Aici totul e atât de simplu, e straniu că oamenii încă au probleme cu asta. Recunoştinţa – e o strategie bună în orice situaţie. În viaţa de familie acest „mulţumesc“ joacă un rol prim. Și bărbaţii uneori nu sunt îndeajuns de apreciaţi. Înainte îţi aducea copturile preferate și-l mulţumeai de parcă ţi-ar fi salvat viaţa, iar acum îi trimiţi prin mesaj să cumpere aceste copturi de rând cu o listă intreagă în timpul cel mai incomod. Şi când ajunge acasă cu 4 pachete îi reproşezi că nu a luat smântâna care trebuia. Aşa că nu uita să-i mulţumeşti partenerului tău atât pentru chestii majore, cât şi pentru gesture mai mici.

Adică nu eşti în stare? Tu poţi orice!

Amalgamul de probleme poate uşor să deprime un bărbat. E vorba şi de problemele mari, dar şi de cele mici care se adună cu carul. De exemplu, trebuie să-şi schimbe jobul sau să devină tată. Sau trebuie să facă ceva absolut nou pentru el. În astfel de momente este necesar să-i reaminteşti că el e cel mai bun şi că totul se va rezolva în final. Acest tip de încurajare în acelaşi timp îl motivează pe bărbat şi îl face să înţeleagă că este într-adevăr iubit. Făcându-l să se simtă cel mai bun, se va simţi important în relaţie, repectiv va lua iniţiativa în momentele forte.

Am încredere în tine

Aici merge vorba de importanţa lui în familie. Rolurile sociale sunt prezente indiferent de vrem noi asta sau nu. Dacă eşti în stare să rezolvi orice problemă a cuplului vostru – asta e, indiscutabil, un lucru excelent. Dar nu uita că el trebuie să ştie că înţelepciunea lui este necesară, iar tu mereu te poţi baza pe el. Oricum el va decide ceea ce voiai tu. Şiretlicurile feminine sunt o chestie cu totul aparte. El trebuie să se simtă puternic şi unic, atunci şi atmosfera în cuplu va fi plăcută.

Hai să ne gândim cum cumpărăm asta

Sigur că se referă la tot soiul de chestii stupide. Un play station, scuter sau un arbalet sportiv care costă o groază de bani. Fiecare bărbat vrea un lucru oarecare. Însă există bugetul familiei şi obligaţiunea de a economisi pentru o vacanţă la mare. Până şi draperiile ar trebui schimbate. Ar părea o glumă, dar astfel de restricţii îl întristează mult pe un bărbat. E clar că toate jucăriile astea nu sunt de primă importanţă. El singur înţelege asta, de altfel le cumpăra demult singur. E şi normal să cheltui banii familiei pe lucruri inutile, dar în loc de un refuz strict „noi nu ne putem permite asta”, foloseşte ceva ce descurajează mai puţin gen „hai să ne gândim cum cumpărăm acest lucru”.

Te iubesc

Fără discuţii, lista dată nu ar fi fost completă fără cele mai importante cuvinte într-un cuplu. Toţi iubesc să fie iubiţi. Până şi bărbaţii. Aşa că repetă-i asta mai des, sopeşte-i, scrie-i un mesaj sau trimite-i un sărut virtual. Datele oficiale afirmă că niciun bărbat nu a murit în urma supradozării cu iubire.

Sursa :