„Am crezut că amantele nu se îndrăgostesc. Am crezut că voi fi cea mai împlinită femeie”

Am făcut-o chiar dacă nu m-ai obligat… Tu nu m-ai obligat să te plac. Tu nu m-ai obligat să mă îndrăgostesc . Tu nu m-ai obligat să te accept cu toate defectele tale. Tu nu m-ai obligat să te aleg. Tu nu m-ai obligat să te venerez. Tu nu m-ai obligat să te iubesc. Da, te iubesc. Chiar dacă uneori mă mint pe mine însămi că nu simt nimic pentru tine. Nu e adevărat. Sunte seri cînd inima îmi urlă de durere, iar sufletul se sfărâmă în mii de bucăți. Îmi încalț pantofii cu toc și îmbrac cea mai frumoasă rochie. Mă rog ca să par fericită și puternică, dar sunt distrusă.

Nu-mi place nimic, nici înghețata cu căpșuni. Îmi impun multe, doar ca să crezi că sunt bine. De ce îmi scrii și îmi urezi o zi frumoasă? Chiar nu înțelegi că îmi provoci mai multă durere? Mă apelezi și -mi zici că radiez de fericire, că micuța ta a evoluat, că a devenit puternică. Ah, chiar ești atît de naiv ca să nu realizezi că apelul tău mi-a ridicat buna dispoziție? Tu ești motivul zîmbetului meu. Știi, mă doare că totul s-a terminat. Dar așa e mai bine. Eu nu vreau să fiu cea care să provoace durere soției tale.

Știu că nu am procedat corect. M-am îndrăgostit de un bărbat însurat. Drace! De ce mi-ai permis? Răspunde! Înțelegi că nu vreau să-mi construiesc fericirea pe lacrimile cuiva. Ești un nefericit. Îți iubești fiica, trăiești cu ea de dragul copilului. Dar, cine sunt eu să-ți spun că nu e corect ceea ce faci. Spui că mă ajuți să înțeleg viața, dar tu însuți nu ai învățat unele lecții. Sufăr. Nu e vina ta. E a mea. Fiindcă am crezut că amantele nu se îndrăgostesc. Am crezut că a fi amantă nu e atât de greu. Am crezut că voi fi cea mai împlinită femeie. Am crezut că sentimentele nu-și vor face efectul. Am uitat de tot. De demnitate, de calități. Am accepat să fi a doua. Pentru că pur și simplu te iubesc.

Te părăsesc, deoarece nu mai vreau să mă mint, nu mai vreau să fiu cu conștiința încărcată. Dar, te rog nu uita că tu ești bărbatul care mi-a arătat cum arată iubirea. Mulțumesc, cu ajutorul tău am evoluat. Sunt la fel cum m-ai cunoscut, doar că nu mai vreau suferință. Iartă-mă că ți-am permis să fii o parte din viața mea.

Ps: Pentru toate amantele care iubesc. Pentru cea care printre lacrimi îmi spunea aceste cuvinte, fiindcă o durea și el nu știa.

Cu drag, Mary!