Alergați după lucruri inutile pierzând esențialul. Sunteți supărați pe viață și nu învățați din greșeli

Când eram micuță o vecină mi-a spus să fiu atentă cum traversez strada că aș putea fi lovită de o mașină și să mor. Cred că prin acest sfat a dorit să-mi cultive o frică pe care o avea ea, fiind sigură că voi fi mai atentă sau mă voi gândi mereu că aș putea muri. Am privit-o atent și zâmbind i-am răspuns ,, Toți murim mai devreme sau mai târziu. De ce să-mi frică de moarte?” A rămas uimită de răspuns alergând la mama spunându-i că nu sunt un copil normal. Nu sunt nebună, doar că eu trăiesc viața, prezentul, fiecare clipă.

Vă temeți de moarte pentru că nu știți să trăiți. Alergați după lucruri inutile pierzând esențialul. Sunteți mereu supărați pe viață, o priviți ca un chin și nu ca un dar. Nu învățați din greșeli, căutați mereu un vinovat. Mereu sunteți nemulțumiți de ceea ce aveți, mereu e prea puțin. Sunteți complexați, vă faceți comod și așteptați ca cineva să lupte pentru voi, dorințele și visurile voastre. Judecați, criticați pe alții uitând de voi. Iar când vă vine ceasul morții realizați că v-a fost frică de ea, pentru că erați niște ființe vii cu suflete moarte, că erați goi pe interior. Realizați că nu v-ați bucurat de frumos, de oamenii dragi, nu ați făcut nimic din ceea ce v-a plăcut. Ați întoarce timpul, doar că a treia șansă soarta nu o mai dă. A doua șansă v-a dat-o în fiecare zi când vă dăruia oameni buni, momente frumoase, opurtunități de a vă îndepli un vis.

Toți oamenii se tem de moarte. Iar frica de moarte pentru ei e urâtă și înfricoșătoare. Chiar dacă acel lucru poate fi extraordinar. De aceea în mintea lor văd moartea urâtă, îmbrăcată în negru. V-ați întrebat vreodată cum ar arată cu adevărat? Poate e frumoasă, blondă și are ochii de culoarea cerului senin. Trăiți la maxim!

Cu drag, Mary!