Alege unul din aceste simboluri și vei înțelege la ce etapă a vieții ești

În dependență de etapa prin care trecem în viață, personalitatea noastră trece prin diferite transformări. Este o experiență de care are parte, mai degrabă sau mai târziu, orice persoană. Unii din noi însă au nevoie de mai mult timp pentru a parcurge anumite etape și acest lucru nu are de a face cu vârsta.

Pentru a înțelege mai bine la ce etapă te afli în momentul dat, privește imaginea prezentată mai sus și alege unul dintre simbolurile care te impresionează cel mai mult. Ai încredere în intuiția ta.

etapă

1. Etapa atletică

Aceasta este cea mai imatură etapă, frecvent întâlnită la persoanele care se ocupă cu sportul. Se manifestă prin orgoliu și aroganță. Cine trece prin această etapă, este preocupat în mod deosebit de modul cum arată și de părerea altora. Oamenii în această fază trăiesc de parcă ei ar fi centrul Universului. Ei nu acordă atenție nevoilor altora și nici nu vor să se intereseze de ele.

Deși narcisismul este trăsătura de bază în această etapă, persoana este de asemenea predispusă să se critice. Deși par două tendințe opuse, ele coexistă în etapa atletică. Fie persoana este prea încrezută în sine, fie are o stimă de sine foarte scăzută.

2. Etapa războiului

De-a lungul acestei etape persoana se maturizează și înțelege că ea este responsabilă pentru toate consecințele deciziilor sale. Ea începe să își recunoască această responsabilitate și în fața celorlalți.

Această etapă este caracterizată de ambiție și tendința de a realiza tot ce ți-ai propus. Anume acum încercăm să schimbăm lumea prin acțiunile și cunoștințele noastre.

Nu în zadar această etapă este numită cea a ”războiului”. Acum învățăm să luptăm pentru tot ne dorim și în ce credem. De asemenea, persoana devine mai motivată pentru atingerea obiectivelor.

3. Etapa declarativă

După depășirea îndoielii, a narcisismului, vine etapa când persoana înțelege că ea nu trebuie doar să acumuleze experiență, dar să se și împartă cu urmașii. La nivelul anterior omul a învățat să își asume responsabilitatea pentru acțiunile sale. Acum a venit tipul ca el să își învețe același lucru și urmașii.

În această etapă, pe lângă faptul că ai copii, te gândești la ceea ce ai putea lăsa în urma ta. Fiecare persoană își dorește să lase o moștenire de care să fie mândru. Acum îndeosebi se conturează valorile familiale, ceea ce înseamnă că încerci din răsputeri să fii un părinte bun și să îți faci copiii fericiți.

4. Etapa spirituală

Ultima etapă constă în cunoașterea propriului suflet. Este atunci când începi să realizezi cât de lipsită de importanță este lumea materială. Contrar importanței banilor, relațiilor, copiilor și a succeselor anterioare, omul se îndepărtează tot mai mult de acestea și vrea în schimb să se cunoască mai bine pe sine.

În această etapă se remarcă tendința unității cu lumea spirituală. Începem să înțelegem că corpurile noastre sunt doar niște suporturi materiale pentru esența noastră imaterială. Începi să manifești compasiune și bunătate fără a aștepta ceva în schimb. Această ultimă etapă te poate face cu adevărat fericit.

Sursa :